- Jeg burde hatt flere landskamper enn det jeg har

Tettey føler han ikke har fått noe gratis.

VIKTIG BRIKKE: Norwich City-ekspert Michael Bailey tror Alexander Tettey (bildet) kan være tapt for Norwich om de mislykkes med opprykk. Foto: Bjørn Langsem
VIKTIG BRIKKE: Norwich City-ekspert Michael Bailey tror Alexander Tettey (bildet) kan være tapt for Norwich om de mislykkes med opprykk. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BAKU (Dagbladet): Som Rosenborg-trener lot Per-Mathias Høgmo Alexander Tettey få spille hele andreomgangen mot Real Madrid i Champions Leagues gruppespill i 2005. Da var Tettey 19 år.

To år seinere kom landslagsdebuten. Det er sju år siden nå. Likevel har midtbanespilleren bare 21 landskamper.

- I og med at jeg fikk den første da jeg var 21, så synes jeg at jeg burde hatt flere. Men sånn er det, sier Tettey.

Mange bråstopp 28-åringens landslagskarriere har vært som en ishockeybane med spredte grushauger. Akkurat idet han har fått fart, er det blitt smertefulle bråstopp, og i det han har prøvd å reise seg, har han sklidd og gått på trynet.

Det har vært skader og det har vært svake prestasjoner, og gjør du svake prestasjoner i viktige landskamper som sentral midtbanespiller, blir det fort veldig synlig.

Men mot Malta og Bulgaria i oktober fungerte det så bra mellom Tettey og makker Stefan Johansen, at alle forventer at den løpssterke og fysiske Norwich-spilleren går rett inn på laget mot Aserbajdsjan på søndag.

- Innstillinga mi har alltid vært at når jeg er på samling, så vil jeg spille. De to siste kampene har gått bra, og får jeg spille på søndag, så er målet å gjøre det like bra - om ikke bedre, sier Tettey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer