- Jeg burde ikke tillatt at Romøren var testhopper

VM 2011-direktør Åsne Havnelid beklager.

BEKLAGER: VM-direktør Åsne Havnelid sier hun hadde gitt klar beskjed om at Bjør Einar Romøren ikke skulle være førstemann utfor bakken. Nå beklager hun at hun ikke nektet ham å være blant testhopperne i det hele tatt. Foto: Heiko Junge, Scanpix
BEKLAGER: VM-direktør Åsne Havnelid sier hun hadde gitt klar beskjed om at Bjør Einar Romøren ikke skulle være førstemann utfor bakken. Nå beklager hun at hun ikke nektet ham å være blant testhopperne i det hele tatt. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Administrerende direktør Åsne Havnelid i Ski-VM 2011 sier hun flere ganger hadde gitt beskjed om at Bjørn Einar Romøren ikke skulle vært førstemann utfor den nye Holmenkollbakken.

I dag beklaget hun at han i det hele tatt fikk delta da bakken ble testet kvelden før den offisielle åpningen.- I etterpåkloksskapens navn burde jeg som leder av ski-VM 2011 ikke ha tillatt at Romøren var en av de 12 testhopperne, sier Åsne Havnelid.

Det har vært mange og sterke reaksjoner på at Bjørn Einar Romøren som den første av 12 lokale hoppere testet den nye Holmenkollbakken kvelden før Anette Sagen gjorde det første offisielle hoppet i det nye nasjonalanlegget.- Dette har blitt leit for både Romøren og for Sagen. Havnelid var tilstede da Romøren satte utfor tirsdag kveld, men sier at hun ikke var klar over at Romøren var førstemann ut før han hadde hoppet.

- Jeg var helt tydelig på at han ikke skulle hoppe først. I ettertid beklager jeg at jeg tillot at han var blant testhopperne i det hele tatt.

Hun tar også på seg sin del av skylda, ettersom åpningen av den nye bakken ligger under hennes ansvarsområde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer