- Jeg burde sett konsekvensene

SKIEN (Dagbladet): I gårsdagens Dagbladet bekreftet Egil Drillo Olsen at tanken på et comeback som norsk landslagssjef har streifet ham. Det førte til mediesirkus. - Jeg burde sett konsekvensene av det, sier Drillo til Dagbladet.

Hjelp Semb: Velg ditt eget landslag

- Jeg har vært med i dette gamet lenge, og pleier å se konsekvensene av det jeg svarer på. Jeg vet jo at journalister ofte strekker ting litt langt, men denne gangen ble det likevel feil, poengterer suksesstreneren.

Men Drillo vet at landslagssjef-spørsmålet raskt kan dukke opp.

Bundet til kontrakt

- Om Norge taper en del kamper i kvalifiseringa, og Semb går av, så er de fleste trenere kontraktsbundet. Det er ikke så mange som kan hoppe rett inn og ta over. Da kan spørsmålet komme. Og det er den tanken som har streifet meg.

- Har du tenkt på ditt eventuelle svar?

- Ja, litt har jeg vel tenkt på det også, men det holder jeg for meg sjøl, sier Egil Drillo Olsen.

Oppslaget i Dagbladet ga ham mange spørsmål i går. Fra publikum. Og fra mediene.

- Jeg ble vekket av Ernst A. Lersveen i TV2 som ville vite om det som sto i Dagbladet stemte. Jeg svarte at jeg måtte lese avisa først. Resten av dagen har vært litt masete, sa Drillo da han møtte på jobb som NRK-kommentator på Odd Stadion i går kveld.

Den tidligere landslagssjefen gikk først hardt ut mot Dagbladet på NRK, men tok større grad av selvkritikk da TV2 intervjuet ham - og da Dagbladet ba om en presisering av hva han hadde ment.

- Jeg er ikke sinna på Dagbladet. Jeg føler vel ikke akkurat at jeg er feilsitert. Men tittelen og ingressen var litt sleip, mener Drillo.

- Er det noen feil i saken?

- Hvis du leser teksten nøye, stemmer det vel stort sett. Men oppslaget - og spesielt ingressen - etterlater et inntrykk av at jeg har dratt til fjells for å tenke gjennom et comeback på landslaget. Og det er feil, sier Drillo.

- Da jeg gikk i fjellet, tenkte jeg ikke ett sekund på akkurat det.

- Hans problem

Dagblad-journalisten som skrev reportasjen, Morten Pedersen, har liten sans for anklagene fra Drillo.

- Hvis Drillo ikke er bekymret for det som står i saken, men på inntrykket det skaper, så er det hans problem. Drillo har vært med på dette siden 1990. Sammen med Nils Arne Eggen er han Norges største fotballpersonlighet. Han kan ikke være overrasket over at dette kommer på førstesida i Dagbladet, sier Pedersen.

Han snakket med Drillo på dagen i går, og fikk en helt annen versjon enn den Drillo serverte på NRK i går kveld.

- Til meg sa han at han ikke var feilsitert, sier Pedersen.

- Har tenkt tanken om å overta landslaget

PRESISERER: - Jeg er ikke sinna på Dagbladet. Men tittelen og ingressen var litt sleip, sier Egil Drillo Olsen om gårsdagens Dagblad-artikkel. I går kveld var han på Odd stadion i Skien for NRK.