- Jeg burde vært død

Casey Legler, tidligere OL-deltaker i svømming og nåværende modell, åpner opp om den trøblete fortida.

TRØBLETE FORTID: Casey Legler åpner opp om sin vanskelige forhistorie. Foto: Clement Pascal / The New York Times
TRØBLETE FORTID: Casey Legler åpner opp om sin vanskelige forhistorie. Foto: Clement Pascal / The New York Times Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Casey Legler var en av Frankrikes største talenter i svømming på 90-tallet, men balanserte sitt strenge toppidrettsliv mellom trening, harde stoffer og alkohol.

I 1996 deltok Legler i OL i Atlanta, hennes absolutt største målsetting i livet. Hun var bare 19 år, og på trening dagen før finalene satte hun ny rekord på 50 meter fristil, til tross for å ha våknet med bakrus samme dag.

Trenerne hadde store planer for den unge jenta, men da den viktigste dagen kom, feilet hun og havnet på 29. plass. Nederlaget var så stort at hun viet hele neste dag til alkohol og doplanging til andre OL-utøvere.

- Jeg var en av verdens beste svømmere, men likevel så dypt uforutsigbar, forteller Casey Legler åpent i sin nye biografi. Historien er gjentatt i engelske The Telegraph.

Mørk fortid

Legler har valgt å fortelle historien om seg selv i biografien «Godspeed», som nå har vunnet prisen International Autobiography of the Year, en kåring gjort i regi av The Telegraph Sports Book Awards.

- Jeg burde vært død, eller i det minste innelåst, sier Legler om den mørke fortida, som har preget henne siden barndommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer