UFORSTÅELIG: Lars Petter Nordhaug skjønner ikke hvorfor han ikke er tatt ut til Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
UFORSTÅELIG: Lars Petter Nordhaug skjønner ikke hvorfor han ikke er tatt ut til Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Jeg burde vært selvskreven til Tour de France

Men får ikke støtte i nederlandsk presse.

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug fullførte søndag Critérium du Dauphiné. Det tøffe etapperittet er sammen med Sveits rundt de viktigste oppkjøringsrittene til Tour de France.

Det er 19 dager til det franske sykkeleventyret starter. Nordhaug er én av ti ryttere som kjemper om plass på Belkins lag.

- Klart det er frustrerende å ikke vite om jeg blir tatt ut eller ikke. Jeg skulle gjerne visst hvordan de tenker. Nå spekulerer jeg bare, forteller Nordhaug til procycling.no.

Nordhaug ute ifølge nederlandsk avis Ifølge Telegraaf er veien til Leeds utenfor Nordhaugs rekkevidde. Avisen skriver at Bauke Mollema vil lede et lag bestående av sju nederlandske og to belgiske ryttere. Laurens Ten Dam, Steven Kruijswijk og Stef Clement får beskyttede roller, men laget kompletteres av Lars Boom, Bram Tankink, Tom Leezer, Sep Vanmarcek og Maarten Wynants.

Selv om laget ikke er endelig, trenger ikke rytterne gjøre annet enn å vise god form under Tour de Suisse denne uka:

- Det blir få overraskelser, sier sportsdirektør Nico Verhoven til avisen.

Nordhaug mener han har vist nok til å burde ha blitt tatt ut allerede:

- Det er rart at jeg ikke er tatt ut til Tour de France. Jeg synes jeg burde vært selvskreven med den kjøringen jeg viste i touren i fjor og Ardennene i år. Jeg vet ikke hvorfor de ennå ikke har tatt meg ut, forteller en ærlig Nordhaug.

- Hva sier magefølelsen, kommer du med?

- Jeg aner ikke. Jeg har ikke peiling, lyder svaret.

Den endelige beskjeden om laguttaket kommer ikke før etter Tour de Suisse.

Fornøyd lagledelse Nordmannen er allerede ferdig med sitt oppkjøringsritt i juni. I Dauphiné ble 30-åringen satt til å jobbe for at kometen Wilco Kelderman skulle få en best mulig sammenlagtplassering. I tillegg kjørte han om seieren på den fjerde etappen.

Les også: Nordhaug: - Det er flere etapper jeg kan vinne

Kampen om etappeseieren kostet Nøtterøy-syklisten mye krefter. Det gjorde de to påfølgende dagene tunge for 30-åringen.

På den sjuende etappen var han igjen sprek og godt synlig for de som fulgte rittet der han tauet feltet og Kelderman over utenforkategorifjellet Col de la Forclaz 18 kilometer fra målstreken.

- Laget var fornøyde med jobben jeg gjorde. Wilco kjørte sinnssykt bra, og jeg var en viktig mann for ham.  

Nordhaugs sesong har så langt vært preget av hjelperytterrollen. I Ardenner-klassikerne var han en nøkkelrytter for Bauke Mollema. Han ofret seg for kapteinen, slik han gjorde det i fjorårets Tour de France.

- Nå har jeg mest lyst til å kjøre touren. Foreløpig trener jeg som om jeg skal sykle treukersrittet. Det blir uansett et par rolige dager framover for å komme meg etter Dauphiné, selv om jeg følte meg bedre og bedre utover i rittet.

Motivert for andre oppgaver Om Nordhaug ikke får sykle i Frankrike i juli, ser han framover.

Høstsesongen byr på flere kuperte endagsritt som på papiret passer nordmannen perfekt. I Canada for to år siden vant han sin største seier i karrieren.

- Det trenger ikke å være en negativ tanke som gjør at laget eventuelt vraker meg fra touren. Kanskje tror de at vi har en annen rytter som kan gjøre min jobb og vil at jeg skal kjøre for resultater utover høsten. Da skal jeg gripe muligheten, sier 30-åringen.

Belkin-rytteren føler seg også som en annen type bakkerytter sammenlignet med samme tid i fjor. Da hadde han vært gjennom høydetrening i Sierra Nevada, før han hjalp Mollema til suksess i Sveits rundt.

I år er han en mer eksplosiv rytter. Den eksplosiviteten håper Nøtterøy-syklisten skal vinne ham en etappe i Frankrike.

- Kommer jeg med til touren, blir det ikke i en ren hjelperolle. I fjor var jeg mer en dieselmotor og gikk bedre i fjellene. Da følte jeg at jeg var sjanseløs i brudd. I år kan jeg forhåpentligvis kjempe om seieren om jeg kommer av gårde i de riktige bruddene, forteller Nordhaug.

Sveits rundt avsluttes søndag. Nordhaug må spekulere i om han blir tatt ut eller vraket til Tour de France i minst seks dager til.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

VIKTIG: Lars Petter Nordhaug kjørte vårklassikerne hovedsaklig som hjelperytter for Bauke Mollema. Her forsøker han sin egen sjanse i Liége-Bastogne-Liége. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com
VIKTIG: Lars Petter Nordhaug kjørte vårklassikerne hovedsaklig som hjelperytter for Bauke Mollema. Her forsøker han sin egen sjanse i Liége-Bastogne-Liége. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com Vis mer