DÅRLIG NORSK DAG: Tora Berger fleipet med de mange rundene foran publikum da hun, som beste norske skiskytter, ble nummer 14 i Oberhof. Foto: Barbara Gindl, EPA/Scanpix
DÅRLIG NORSK DAG: Tora Berger fleipet med de mange rundene foran publikum da hun, som beste norske skiskytter, ble nummer 14 i Oberhof. Foto: Barbara Gindl, EPA/ScanpixVis mer

- Jeg burde vel ikke vært så PR-kåt

Tora Berger gikk for mange strafferunder foran publikum.

Det ble hjemmeseier for Magdalena Neuner i kvinnenes skiskyttersprint i tyske Oberhof fredag. Tora Berger var beste norske utøver på 14.-plass.

Neuner leverte prikkfri skyting og hadde 37,3 sekunders margin til toer Darja Domratsjeva fra Hviterussland i mål. Russiske Olga Zajtseva tok tredjeplassen.

For de norske utøverne gikk det tyngre i snøtunge Oberhof. Tora Berger åpnet med to bom på første skyting og var allerede da hektet av seierskampen. Hun bommet en gang til på stående skyting og tok 14.-plassen takket være en god tid i sporet.

- Det ble litt mange runder foran publikum i dag. Jeg burde vel ikke vært så PR-kåt, fleipet Berger overfor NTB om de mange strafferundene.

- Det ble dessverre flere norske bom i dag, men det kjentes greit ut i sporet, la hun til.

Berger tapte viktige poeng i verdenscupen i fredagens renn. Tetkvintetten sammenlagt er den samme som i sprintrennet. Neuner fører an foran Domratsjeva, Kaisa Mäkäräinen, Zaitseva og Andrea Henkel. Tora Berger deler 6.-plassen med svenske Helena Ekholm, som skuffet med 31.-plass i Oberhof.

Synnøve Solemdal bommet også tre ganger og ble nummer 18. Hun var også skuffet over egen innsats på standplass.

- Det gikk greit i sporet, men jeg er ikke i superform. Jeg prøvde å gå smart og stjele sekunder her og der. Når det gjelder standplass må jeg jobbe litt med å få opp selvtilliten der, sa Solemdal.

På plassen bak henne fulgte Fanny Welle-Strand Horn. Elise Ringen ble nummer 29, Bente Landheim nummer 42 og Ane Nossum nummer 54.

(NTB)