- Jeg burde vite bedre

Rallystjerne trekker seg fra eget prosjekt etter rattfylla.

Den svenske rallystjernen Daniel Carlsson (31), som driver et prosjekt mot fyllekjøring, mistenkes selv for å ha fyllekjørt.

Ifølge Värmlands Folkblad forsøkte mannen å stikke av til fots da politiet stoppet ham i en rutinekontroll i Kil på søndagsmorgenen.

- Vi kunne ikke ta noen blåsetest. Så vi tok to urinprøver og en blodprøve ettersom personen forlot bilen og gikk en liten stund. De søkte etter ham i rundt 20 minutter, sier Morgan Connedal hos politiet i Karlstad.

Den 31 år gamle rallyføreren startet for to år siden WRADD (World Rally Against Drunk Driving). Han beklager hendelsen på nettsiden környkter.nu.

- Som rallyfører har jeg kjørt av veien utallige ganger, vet hva risiko er og at de skal tas under kontrollerte former der man ikke risikerer og skade noen. Det å kjøre i fylla er den rake motsetningen, skriver han.

- Det finnes ikke forsvar for det jeg har gjort, skriver han ifølge svenske Aftonbladets nettsider.

Carlsson trekker seg nå fra prosjektet, fordi han ikke føler han lenger har noen troverdighet i spørsmålet om fyllekjøring.

(NTB)

TREKKER SEG: Daniel Carlsson var med på å starte opp det svenske prosjektet WRADD mot fyllekjøring. Nå er han selv mistenkt for å ha kjørt i fylla. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
TREKKER SEG: Daniel Carlsson var med på å starte opp det svenske prosjektet WRADD mot fyllekjøring. Nå er han selv mistenkt for å ha kjørt i fylla. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
- Jeg burde vite bedre