- Jeg datt ut i hodet

Frode Andresen og Halvard Hanevold forklarer bomseriene som kostet OL-gullet.

SAN SICARIO (Dagbladet.no): Både Frode Andresen og Halvard Hanevold hadde muligheten til å avgjøre selv fra tet. Først skjøt Andresen på seg tre runder på andre liggende, før Halvard Hanevold kastet bort nesten 40 sekunder med tre strafferunder på første stående.

Total svikt på standplass i de avgjørende øyeblikkene. Totalt uforklarlig for de fleste.

- Jeg datt ut i hodet, og begynte å tenke på ting rundt, sier Frode Andresen.

- Hva tenker du på da?

- Du bare detter ut. Du registrerer ting du ikke skal registrere. Det er komplisert, fortsetter han.

- Mister du konsentrasjonen?

- Nei, jeg mister ikke konsentrasjonen, det blir bare feil.

Tror ikke det var nerver

- FALT UT I HODET: Sånn forklarer Frode Andresen svikten på standplass. Foto: Heiko Junge/Scanpix
- FALT UT I HODET: Sånn forklarer Frode Andresen svikten på standplass. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

En mann som har bevist nok ganger på standplass at han har både nerver og konsentrasjon i behold i avgjørende skiskytterøyeblikk, heter Halvard Hanevold og var på vei mot sitt aller første OL-gull i Torino da han sprakk. Hanevold tror ikke det var nervene som gjorde at han kastet bort gullsjansen.

- Det kan godt være at underbevisstheten lurte meg, men jeg hadde en god følelse på vei inn til skytinga, forklarer han.

- Jeg detter litt ut av det på den stående skytinga, og så begynner jeg å bli litt stiv i beina av langrennet.

Sjanseløs på bronsen

I motsetning til Andresen hadde Hanevold fortsatt sjansen til å hente bronse etter siste skyting. Både han og Sven Fischer skjøt fullt hus, men så var det slutt for vår mann. Fischer parkerte ham ut fra stadion, og så seg aldri tilbake etter det.

- Ja, jeg var sjanseløs da han klinte til ut fra skyting, sier Hanevold til Dagbladet.no.

Selv om de kastet bort soleklare medaljesjanser, og naturlig nok er litt skuffet over det, mener både Hanevold og Andresen at de gjennomførte gode løp i dag. Men at én dårlig serie ødela.

Det er trener Roger Grubben enig i, og på nok en dag uten norsk skiskyttergull var han mer skuffet over sjansene de to ga fra seg enn at Ole Einar tapte gullspurten mot Vincent Defrasne.

- Både Halvard og Frode har en serie som ødelegger, og det er lettere å bli skuffa over det enn at en av de andre ikke fikk det til, sier Grubben.