<strong>TUNG START:</strong>    Nina Løseth (bildet) og Ragnhild Mowinckel fikk det ikke helt til i verdenscupåpninga i Sölden i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TUNG START: Nina Løseth (bildet) og Ragnhild Mowinckel fikk det ikke helt til i verdenscupåpninga i Sölden i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nedtur for de norske damene i alpinåpningen:

- Jeg depper ikke av det her

Bråstopp i andreomgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RETTENBACH (Dagbladet): Nina Løseth og Ragnhild Mowinckel var offensive før dagens sesongåpning i storslalåm på breen over den østerrikske alpinlandsbyen Sölden.

Tross optimismen endte det med en aldri så liten nedtur i bakken.

Allerede etter førsteomgang ble det klart at de helt øverste plassene var kjørt. Sveitsiske Lara Gut knuste samtlige konkurrenter i en vanvittig omgang, og vant også til slutt klart.

Men der Nina Løseth fortalte Dagbladet etter førsteomgangens fjortendeplass, godt over tre sekunder bak Gut, at hun måtte og skulle skjerpe seg i andreomgang, ble finalen enda en nedtur.

En liten nedtur

Når alle de tretti finalekjørerne var i mål endte Løseth på 29. plass, mens Mowinckels 13. plass fra førsteomgang endte med 26. plass totalt.

Verdenscup storslalåm Sölden:

1) Lara Gut, Sveits 2.23,02

2) Mikaela Shiffrin, USA 2.24,46

3) Marta Bassino, Italia 2.24,95

4) Stephanie Brunner, Østerrike 2.25,30

5) Sofia Goggia, Italia 2.25,79

6) Tessa Worley, Frankrike 2.25,84

7) Michaela Kirchgasser, Østerrike 2.26,03

8) Petra Vlhova, Slovakia 2.26,25

9) Federica Brignone, Italia 2.26,26

10) Ana Drev, Slovenia 2.26,31

Norske: 26) Ragnhild Mowinckel 2.28,16 (1.13,23-1.14,93), 29) Nina Løseth 2.28,60 (1.13,29-1.15,31).

Maren Skjøld kom ikke til finaleomgangen. Hun ble nummer 56.

- Det her kommer ikke til å definere resten av sesongen min, så jeg tar det med ro. Jeg vet jo selv hvilken form jeg er i, og jeg føler at dette ikke representerer helt sånn jeg har kjørt i det siste. En liten nedtur, men jeg depper ikke, sier Løseth til Dagbladet.

Mowinckel ble altså beste norske, til tross for at hun kjørte med brukket hånd. Den kjente hun ved flere anledninger i førsteomgang, men hun hadde bestemt seg for å slippe seg løs i andre likevel.

Det fikk hun ikke til.

- Du tenker før du starter at nå skal det går bedre, nå skal du få det til bedre, men så blir det den andre skalaen likevel, sier Mowinckel til Dagbladet.

Mer skuffa i fjor

- Du tenker underveis at nå må jeg begynne å slippe, nå må jeg finne fallretninga, men så blir du litt tvilende og da bare bygger det seg på. Det er bare å børste av seg denne her, fortsetter hun, og innrømmer at hun er litt skuffa over 26. plassen.

- Men jeg var enda mer skuffa i fjor, etter den andreomgangen der jeg kjører ut. Da følte jeg at jeg hadde mye mer å tape, nå føler jeg ikke det. Nå har jeg alt å vinne framover. Det kommer bedre renn, det gjør det absolutt.

Sölden-debutant Maren Skjøld kvalifiserte seg ikke til andreomgang og endte på 56. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer