Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg dopet meg på testosteron

Løperen Nils Engevik var dopet da han tok NM-sølv og bronse. Eks-treneren pågrepet for drapstrusler.

(Dagbladet.no): Engevik har nå anmeldt sin tidligere trener for for drapstrusler.

De to skal ha startet samarbeidet allerede tidlig på 90-tallet, sier hans advokat Robert Neverdal i Truls &Mørk til Dagbladet.no

- Han truet med å hakke meg opp med øks, hevder Norna-Salhus-løperen overfor Bergens Tidende.

Treneren er nå siktet både for brudd på dopingparagrafen og drapstrusler, og ble i går pågrepet av politiet.

Toppet seg fredag

Dagbladet.no lykkes ikke i å komme i kontakt med Engevik i formiddag.

Neverdal forteller at dialogen mellom Engevik og hans tidligere trener brøt fullstendig sammen fredag, men vet ikke om drapstruslene skal ha blitt framsatt da.

- Det toppet seg fullstendig. Han har opplevd drapstruslene som så reelle at han valgte å gå til politiet, sier Neverdal. 

Systematisk doping

sølv og bronse

Engevik dopet seg systematisk på testosteron i perioden 2000 til 2003, og var altså dopet da han tok under NM i Drammen i 2001.

8. desember det samme året ble han tatt av dopingjegerne. Den gangen bløffet han og sa at dopingen var et engangstilfelle.

Nå innrømmer han at han løy.

- Jeg satte en sprøyte testosteron ukentlig fra og med 2000 til 2003. Jeg fortsatte også etter at jeg satt der oppe på Lagunen. Og jeg fikk det ikke av en kar på bensinstasjon, jeg fikk det av treneren min, hevder Engevik overfor Bergens Tidenes nettutgave.

Før helgen valgte han å gå til politiet for å legge alle kortene på bordet. Engevik hevder flere lokale idrettsutøvere i Bergen har misbrukt stoffer de har fått fra den samme treneren.

Dopingmisbruket har ført til store psykiske problemer for mannnen, og Engevik skal også ha pådratt seg hodeskader som resultat av dopingmisbruket. To leger han har gått til, mener Engevik har blitt manisk depressiv.

- Han har det veldig tøft nå. Saken har tatt av mer enn han hadde tenkt, og han er psykisk sett langt ned, sier Neverdal til Dagbladet.no

Har fått voldsalarm

Slik forklarer han hvorfor han lot seg kue av treneren sin:

- Han har alltid hatt et grep på meg. Jeg har vært lett å lede, en person som har tenkt nei, men sagt ja, sier Engevik til Bergens Tidende.

Langdistansløperen skal også ha vært økonomisk avhengig av treneren sin, som sponset ham med 380.000 kroner.

Samarbeidet skar seg for halvannen måned siden. Dette skal også være bakgrunnen for drapstruslene, og eks-treneren skal ka krevd pengene tilbakebetalt.

Engevik har nå fått utdelt voldsalarm av politiet.

Vurderer varetektsfengsling

Den siktede skal i nye avhør hos politiet etter lunsj i dag.

- Vi vil ta stilling til om han skal framstilles for varetektsfengsling senere i dag, sier politiadvokat Elisabeth Ryen i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no

- Hvordan stiller han seg til siktelsen?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Ryen.

INNRØMMER DOPING: Langdistanseløperen Nils Engevik innrømmer systematisk bruk av testosteron.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media