- Jeg drakk en del

Colin Hendry forteller om rusproblemer etter konas død.

SØRGET: Colin Hendry, her i duell med Tore Andre Flo under VM i 1998, forteller om sorgen han måtte takle etter konas død i sommer.Foto: SCANPIX/REUTERS
SØRGET: Colin Hendry, her i duell med Tore Andre Flo under VM i 1998, forteller om sorgen han måtte takle etter konas død i sommer.Foto: SCANPIX/REUTERSVis mer

Tidligere Blackburn- og Skottland-spiller Colin Hendry beretter om alkohol- og gamblingproblemer i etterkant av konas død.

Hendry ble slått personlig konkurs i juni. Han sier at ansvaret for fire barn og konkursprosessen har hjulpet ham ut av trøbbelet.

Kona til selve symbolet på skotsk offervilje på fotballbanen, døde i 2009 som en følge av en mislykket skjønnhetsoperasjon sju år tidligere. Den endte i en fatal organsvikt som hun aldri klarte å bekjempe.

- Det er trist når noen mister livet. Hun var et lykkelig menneske, en vakker kvinne og en god mor. Hun var den beste, sier den tidligere landslagskapteinen.

- Jeg drakk en del i den første perioden etter hennes død. Det var min måte å komme meg over dødsfallet på. Det er ikke mye du kan gjøre annet enn å gjøre barna blide, sa Hendry som også forteller til BBC at han gamblet en del på nettet.

- Men ikke så ille som det er blitt framstilt. Det var også en måte for meg til å komme meg ovenpå igjen. Det er dumme jeg har gjort: Gamblingen og det å ta meg en drink. Siden i sommer har jeg forsøkt å gjøre ting så riktig som mulig. Først må jeg ta meg av min familie, dernest må jeg komme meg igjennom konkursen, sa Hendry til BBC.

Hendry ble ligamester med Blackburn i 1995. Han spilte i forsvaret sammen med Henning Berg. Mange vil også huske Hendry fra Manchester City.

(NTB)