NERVØS:  Den danske 17-åringen Pierre-Emil Hojbjerg fikk i går sin debut i Bayern-trøya. Det ble en nervøs affære for unggutten. Foto: AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN / NTB Scanpix
NERVØS: Den danske 17-åringen Pierre-Emil Hojbjerg fikk i går sin debut i Bayern-trøya. Det ble en nervøs affære for unggutten. Foto: AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN / NTB ScanpixVis mer

- Jeg dreit litt i shortsen

Ikke bare moro å debutere for Bayern München som 17-åring.

(Dagbladet): En svært nervøs Pierre-Emile Højbjerg fikk sin debut for storlaget Bayern München i går.

Med 20 minutter igjen i kampen fikk det danske stortalentet komme inn og spille foran 70.000 tilskuere, skriver tyske Bild.

Bayern München har allerede vunnet den tyske bundesligaen, og vant i går behagelig 4-0 mot Nürnberg hjemme på Allianz Arena.

Dermed kan klubben fokusere på den kommende semifinalen i Champions League mot Barcelona, og la yngre spillere prøve seg.

Fikk gode råd - Det var helt vilt. Det var en drøm. Helt siden jeg var liten har jeg drømt om dette, fortalte Pierre-Emile Højbjerg til den tyske avisen etter kampen.

Men han innrømmet at det ikke var bare moro å komme inn i kampen. Rett før innhoppet mottok han råd fra keeper Manuel Neuer, som holdt benken i går. Men da 17-åringen ble kalt opp for å entre banen, ble de gode rådene byttet ut med nervøsitet.

- De hadde jeg helt glemt, innrømmer dansken, som er den yngste debutanten i Bayern Münchens historie.

- De første ti minuttene dreit jeg nok litt i shortsen. Men så fikk jeg to, tre ballberøringer, og ble litt roligere etterpå, forteller debutanten. 

Til tross for nervøsiteten, lovpriser trener Jupp Heynckes den unge spilleren.
 - Han er et stort talent, og han har utviklet seg veldig godt, sier Heynckes til Bild.