- Jeg driter egentlig i hvordan de har gjort det tidligere i slike kamper

Stefan Johansen før møtet med Italia.

Italia er seige på bortebane. De asurblå kan vise til meget gode resultater i kvalifiseringer. Samtidig har Norge haltet ut av startblokka.

For siden 2004 står Italia med 4-1-1 i sin første bortekamp i kvalifiseringer til EM- og VM-sluttspill. Kun i kvalifiseringen til 2008-EM tapte italienerne den første bortekampen. Da var det Frankrike som ble for sterk (1-3).

- Jeg driter egentlig i hvordan de har gjort det tidligere i slike kamper, sier Stefan Johansen.

Kun Italia-fokus - Er Italia den «verste» motstanderen å få på besøk i åpningskamp?

- Nja. Italia er et meget rutinert lag med mye kvalitet og erfaring fra viktige kamper og mesterskap, men statistikk er til for å brytes, mener Celtic-proffen.

De seks siste sluttspillkvalifiseringene har gitt variable resultater for Norge. «På etterskudd» er en gjenganger for A-landslaget. I kvalifiseringen til Brasil-VM åpnet det hele med håpløse 0-2 i Reykjavik mot Island.

2-2-2 er fasit fra seks åpningskamper.

- Helt ærlig, jeg bryr meg ikke om det som har skjedd tidligere. Det eneste jeg ser for meg nå er tirsdagens Italia-kamp. Det er fullt fokus fremover, ikke på hva som har skjedd, sier Tarik Elyounoussi.

Ekstremt sulten Hoffenheim-spilleren lover at et ungt Norge skal våge mye mot Antonio Contes Italia.

- Jeg vil helst vinne kvalikåpningen, men vi må samtidig være realistiske. Vi kan iallfall ikke stå med hatten i hånden og si «Italia, wow». Vi har en ung tropp, men er sultne og skal være litt frekke og tørre å stå fram foran et fullsatt Ullevaal. Da kan alt skje, sier bundesligaspilleren.

Stefan Johansen, som har vokst opp som Milan-supporter, gleder seg til det som blir en av karrierens vanskeligste oppgaver.

- Jeg elsker å spille slike kamper. Å komme til sluttspill med landslaget vil være fantastisk. Jeg kjenner at jeg er ekstremt sulten på å komme til EM. Nå skal vi spisse inn det siste før alvoret starter tirsdag, sier fjorårets seriemester med Strømsgodset.

Ikke siden EM-sluttspillet i 2000 har Norge tatt seg videre fra kvalifiseringer til store internasjonale mesterskap på A-nivå på herresiden.

- Husk at det er en lang kvalik da, ikke bare denne Italia-kampen, men hele ti kamper, påpeker Joshua King.

(NTB)