- Jeg driter fullstendig i Norge

Tre Kronor-sjefen vil ikke være med på nabostriden.

TENKER IKKE PÅ NORGE: Når du er svensk hockeysjef, er det ikke Norge som bekymrer deg mest foran OL. Her er Tre Kronor-sjef Bengt-Åke Gustafsson i aksjon på den svenske benken under VM i fjor. Foto: Peter Schneider, EPA/Scanpix
TENKER IKKE PÅ NORGE: Når du er svensk hockeysjef, er det ikke Norge som bekymrer deg mest foran OL. Her er Tre Kronor-sjef Bengt-Åke Gustafsson i aksjon på den svenske benken under VM i fjor. Foto: Peter Schneider, EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): På svenskenes idrettsgalla i kveld var den psykologiske krigføringen med Norge ett tilbakevendende tema i underholdningsinnslagene mellom prisene.Det sterkeste skytset hadde sangeren Magnus Ugglas «Norgevisan», der han blant annet sang om Skavlands pulesveis - eller «knullrufs» som det heter på svensk - og om en «hobbit med fiolin» som vant Melodi Grand Prix.

Finalen i sceneshowet hans besto av en «sprenging» av Holmenkollbakken på storskjermen bak scenen.

- UinteressantMen det er ikke alle svenske idrettsstorheter som bryr seg så mye om rivaliseringen med Norge. Treneren for Sveriges hockeylandslag Tre Kronor, Bengt-Åke Gustafsson, er blant disse.

- Jeg håper vi tar flere medaljer enn vi gjorde forrige gang, sier han til Expressen.

Men om det betyr flere medaljer enn Norge, gir han blaffen i.- Uinteressant. Jeg driter fullstendig i Norge. Jeg fokuserer på Sverige i stedet, sier han.

- Blir sprøMen selv innen hockeyuniverset, der Norge fortsatt er soleklar lillebror, finnes det svensker som tenker på rivaliseringen av opplagte grunner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer