BRYR SEG IKKE: Sten Grytebust vil ikke bruke energi på å reflektere over hva Abderrazzaq Hamed-Allah kunne ha utrettet for AaFK denne sesongen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BRYR SEG IKKE: Sten Grytebust vil ikke bruke energi på å reflektere over hva Abderrazzaq Hamed-Allah kunne ha utrettet for AaFK denne sesongen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Jeg driter i hva Hamed-Allah gjør i Kina

Abderrazzaq Hamed-Allah har i år scoret mer enn hele AaFK-laget til sammen.

ÅLESUND (Dagbladet): I fjor spilte AaFK sprudlende offensiv fotball og bøttet inn mål.

Aller flest scoringer noterte toppscorer Abderrazzaq Hamed-Allah seg for. I vinter ble marokkaneren solgt til kinesiske Guangzhou.

Under Sven-Göran Erikssons vinger har den egosentriske spissen fortsatt i samme scoringsspor og notert seg for imponerende ti mål på ni seriekamper.

AaFK har imidlertid ikke fortsatt i samme spor. Jan Jönssons menn står med stakkarslige ni scoringer på elleve seriekamper.

- Den statistikken er veldig talende. Da vi solgte Hamed-Allah, var jeg klar på at vi trengte en erstatter. Da vi ikke fikk det, var vi avhengig av at Leke James holdt seg skadefri, sier Jönsson til Dagbladet.

- Men så ble jo dessverre Leke skadet. Torbjørn Grytten stod frem i hans fravær, men så ble han også skadet. Det hjelper å få de tilbake fra skade, men vi må uansett forsterke i sommer, mener AaFK-treneren.

- Driter i Hamed-Allah Tangotrøyene har - anført av Sten Grytebust - hatt færre baklengs enn Rosenborg i år. I motsatt ende av banen er måltørken intens.

Likevel ofrer ikke Grytebust et sekund til å tenke på Hamed-Allah.

- Det er jo litt beskrivende at han har scoret mer enn hele laget vårt til sammen. Men for å være helt ærlig: Jeg driter i hva Hamed-Allah gjør i Kina, sier Grytebust.

- Men det er klart at ni mål for et lag som AaFK, er altfor dårlig. Vi burde ha scoret på sjansene våre mot Sarpsborg. Om det er Leke, Tollås eller Arnefjord som scorer, betyr ingenting. Men noen må score! sier landslagskeeperen.

Savner Hamed-Allah Fredrik Ulvestad legger ikke skjul på at Hamed-Allah er sårt savnet.

- Selvfølgelig savner vi en så god spiller. Men det blir feil å fokusere på det. Nå som Leke endelig er skadefri, håper jeg at det vil løsne, sier midtbaneeleganten.

- Mot Sarpsborg var vi bedre spillemessig. Jeg ser litt fremgang. Vi får ta med oss det i hvert fall, sier Ulvestad.

Forvandlingen Mens AaFK lenge var Tippeligaens mestscorende lag i fjor, har ingen scoret færre mål enn AaFK i år.

Dette faktum smerter for Jönsson.

- Jeg ønsker at laget skal være bekjent av offensiv fotball. I fjor ble vi litt for offensive, så vi har jobbet med å stramme inn den defensive strukturen. Men jeg tror ikke det er årsaken til at vi nå sliter offensivt, sier Jönsson.

Han syntes oppgjøret mot Sarpsborg 08 var oppløftende. Gjestene var best før pause, men i 2. omgang tok AaFK over og skapte mange store målsjanser. Mål ble det imidlertid ikke.

- Det er dessverre typisk for den situasjonen vi er i for tiden, medgir AaFK-treneren.

Kontrastenes arena På samme tidspunkt i fjor scoret AaFK sju mål i en enkeltkamp hjemme mot Lillestrøm.

Til sammenligning står AaFK med fattige åtte scoringer på de siste elleve hjemmekampene.

-  At vi scoret så mye i fjor og så lite i år, er vanskelig å forklare. Vi ønsker å gjenskape prestasjoner, men har mislyktes. Det er veldig skuffende det vi har prestert. Vi er et bunnlag; det er det bare å fastslå, sier Grytebust.

Kun èn seier på de siste elleve hjemmekampene - mot Vålerenga i høst - er heller ikke mye å rope hurra for.

- Det er altfor dårlig. Jeg har dessverre ikke noe godt svar på hva som har gått galt. Men det er ingen tvil om at vi må gjøre Color Line Stadion til å bli et fort igjen, sier Ulvestad.

Fornøyd Deane I gårsdagens oppgjør var Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr en viktig årsak til at AaFK aldri kunne juble for scoring eller seier.

- Han reddet oss i 2. omgang. Kerr er en fantastisk keeper, skryter Sarpsborg-trener Brian Deane.

- Vi visste at AaFK ikke har hatt sin beste sesong og bestemte oss for å legge press på dem. Det lyktes vi relativt bra med, oppsummerer Deane.

BØTTER INN MÅL: Abderrazzaq Hamed-Allah var AaFKs toppscorer i fjor. I år har han scoret enda hyppigere for sine nye klubb i Kina
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BØTTER INN MÅL: Abderrazzaq Hamed-Allah var AaFKs toppscorer i fjor. I år har han scoret enda hyppigere for sine nye klubb i Kina Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer