- Jeg dro for tidlig

Erik Nevland (22) lot seg friste av proffdrømmen i Manchester United i en alder av 19 år. Nå innrømmer Viking-spissen at han sannsynligvis reiste for tidlig.

- I ettertid kan jeg være enig med dem som hevder at det hadde vært bedre om jeg hadde ventet et år eller to før jeg reiste ut, sier Erik Nevland til Dagbladet foran morgendagens cupfinale.

Profflivet er ingen dans på roser. Men Nevland har heller ikke hatt flaksen på sin side i utlandet:

Han fikk en vridning i leddbåndet allerede i den første treningskampen etter sjumillioners- overgangen i 1997, og måtte nøye seg med seks førstelagskamper.

I IFK Göteborg fikk han aldri sjansen.

- Skadene ødela

- Jeg var maksimalt uheldig med starten. Med Andy Cole og Ole Gunnar Solskjær som spisskonkurrenter, regnet jeg ikke med å få spille så veldig mye. Seks kamper var likevel mindre enn jeg hadde ventet. Skadene ødela for meg i United, sier Erik Nevland.

Han debuterte på A-laget i ligacupen mot Ipswich. I Premier League kom hans første opptreden mot Southampton i januar 1998.

Han startet begge kampene som innbytter.

Begge endte med tap.

Verst i IFK

- Selv om tida i United ikke ble som jeg håpet sportslig, var det ti ganger verre i IFK Göteborg. Jeg kom dit i februar i fjor, og var der til sommeren. Jeg følte meg oversett, og kom aldri lenger enn å bli innbytter, sier Erik Nevland.

Nå er han lykkelig over å være tilbake i Viking - og har ingen nærliggende proffplaner.

- Kanskje drar jeg ut igjen om to- tre år, hvis sjansen byr seg. Jeg har iallfall lært mye av å reise ut så tidlig.

Men først vil han ha suksess med Viking.

I serien ble det bronse.

I morgen vil han ha gull.