- Jeg dro på meg buksa og rev mobilen fra mannen

Snowboard-Olafsen tok snikfilmer på fersken i garderoben.

UBEHAGELIG: Snowboarderen Helene Olafsen tok affære da en mann forsøkte å ta nakenbilder i garderoben i Frognerbadet i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UBEHAGELIG: Snowboarderen Helene Olafsen tok affære da en mann forsøkte å ta nakenbilder i garderoben i Frognerbadet i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Den norske snowboarderen Helene Olafsen (22) tilbrakte tordag ettermiddag i Frognerbadet i Oslo - men avslutningen på oppholdet ble alt annet enn morsomt.

I garderoben på vei hjem oppdaget hun at enn person forsøkte å snikfilme med mobilkamera.

- Jeg skulle skifte og plutselig ser jeg en mobiltelefon komme fram mellom veggen og gulvet, sier Olafsen til Dagbladet.

- Jeg ble fly forbanna. Jeg dro på meg buksa, gikk ut, og rev mobiltelefonen fra mannen. Det var ubehagelig, og det er ikke slik det bør være, sier Olafsen.

Tilkalte vakt
Hun tilkalte deretter en badevakt og forklarte situasjoen.

- Jeg ba mannen (filmeren) om å komme seg langt vekk, og han kontret til meg om at jeg ikke måtte være så innbilsk, sier Olafsen.

- Det er selvsagt uheldig at menn kan spasere rett inn i garderoben for jenter, og det er kanskje noe det burde gjøres noe med. For min egen del var situasjonen ubehagelig, men jeg tenker først og fremst på familier og barn som kan være til stede, sier Olafsen.

- Badevaktene sa det var bra jeg tok fatt i mannen, og det er kanskje ikke så mye å få gjort mer med saken, sier Olafsen.

Beklager hendelsen Kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, Alise Davidsen, var ikke klar over episoden da Dagbladet tok kontakt med henne torsdag kveld.

- Men på generelt grunnlag vil jeg selvfølgelig si at det er veldig uheldig at noe slik kan skje, sier Davidsen til Dagbladet.

Hun sier at Bymiljøetaten vil følge opp saken videre i morgen.

FROGNERBADET: Bading og god stemning.

Foto:Steinar Buholm/Dagbladet.
FROGNERBADET: Bading og god stemning. Foto:Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer