Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg drømmer om å komme tilbake

Verdensrekordholder Johan Remen Evensen.

VERDENS LENGSTE HOPP: Johan Remen Evensen går inn for landing 246,5 meter ned i Vikersundbakken i februar 2011. 
Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
VERDENS LENGSTE HOPP: Johan Remen Evensen går inn for landing 246,5 meter ned i Vikersundbakken i februar 2011. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Han har verdensrekorden i hopp, men la opp i vinter. Nå utelukker ikke Johan Remen Evensen (26) at han kan konkurrere igjen.

- Innerst inne drømmer jeg om å komme tilbake. Men da må kroppen fungere først. Gjør den det, er alt mulig, sier Remen Evensen til Dagbladet.

Det var mandag 20. februar at nyheten slo ned som en bombe i hoppverden:

- Kroppen sier stopp, sa Remen Evensen på en pressekonferanse. Avgjørelsen ble tatt bare en uke før skiflygings-VM i Vikersund. 26-åringen hadde slitt hele sesongen. Problemet var vekta, som han ikke klarte å få ned på ønsket nivå.

- Jeg kunne sultet meg i hjel. Men kroppen har sagt til Mr. Evensen at nå er det nok, fortalte han.

Bygger hus Nøyaktig et halvt år seinere merker han lysten på et comeback. Remen Evensen har fortsatt verdensrekorden på 246,5 meter. Den ble satt på en magisk dag i Vikersund 11. februar i fjor.

- Hvordan ser livet ditt ut i dag?

- Jeg bygger nytt hus med familien. Jeg vurderer også noen jobbtilbud, så får vi se hva som skjer, svarer han.

Tidligere i år ble det kjent at moldenseren var i dialog med både TV 2 og Eurosport.

- Etter noen samtaler slo jeg det fra meg. En av grunnene var at det ville bli for mye reising. Foreløpig tar jeg et friår, men jeg holder alle dører åpne.

Også et comeback i hoppbakken. Likevel er førstkommende sesong trolig utelukket.

Inspirerende Remen Evensen legger ikke skjul at det er inspirerende å se Anders Jacobsen kjempe seg tilbake. Hopperen - kjent fra «Skal vi danse» - tok et friår, men konkurrerer igjen på ypperste nivå denne sesongen.

- Hvis jeg gjør et comeback, er det ikke for å subbe rundt. Det blir for å hoppe lengst mulig på ski, sier Remen Evensen.

- Men da må kroppen fungere ett hundre prosent. I dag er jeg vanlig mosjonist.

Da han la opp i vinter, fortalte pappa Arnor Evensen at sønnen var 2,5 kilo over det som var optimalt for å hoppe på ski. Til slutt nådde han en grense for hvor mye han kunne pine seg ned i vekt. Det gikk ut over trivselen.

- Mye kunnskap Om det ikke blir comeback, kan det uansett bli aktuelt med en rolle rundt hopperne. Det bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen overfor Dagbladet.

- Johan har mye kunnskap vi kan dra nytte av. Men det er helt avhengig av hans egen motivasjon, påpeker Bråthen.

Verdenscupen i hopp starter på Lillehammer 23. november. Sesongens store mål er VM i italienske Val di Fiemme i slutten av februar.

SLUTT: I februar i år, et år etter at han satte verdensrekord, fortalte Remen Evensen at han ga seg som skihopper. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX
SLUTT: I februar i år, et år etter at han satte verdensrekord, fortalte Remen Evensen at han ga seg som skihopper. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media