Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg drømte meg bort, og så ble jeg straffet

Gabon tok sin første OL-medalje, men burde hatt gull.

DRØMTE SEG BORT:Anthony Obame vant Gabons aller første OL-medalje med finaleplass i taekwondo lørdag, men det burde blitt gull, men Obame drømte seg bort og ble straffet.  Foto: REUTERS/Darren Staples
DRØMTE SEG BORT:Anthony Obame vant Gabons aller første OL-medalje med finaleplass i taekwondo lørdag, men det burde blitt gull, men Obame drømte seg bort og ble straffet. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Anthony Obame vant Gabons aller første OL-medalje med finaleplass i taekwondo lørdag, men det burde blitt gull.

Obame ledet mennenes tungvektsfinale (+80 kilo) i taekwondo 9-6 da mindre enn 30 sekunder sto igjen. Så slapp han til et 3-poengs hodespark fra sin italienske motstander Carlo Molfetta.

Etter en poengløs forlengning ble Molfetta tilkjent seieren av dommerne.

- Han tok meg på en begynnerfeil. Jeg tenkte allerede på meg selv som OL-mester. Jeg drømte meg bort, og så ble jeg straffet. Hadde jeg holdt på konsentrasjonen, ville jeg blitt OL-mester, sa Obame.

Alt i alt er han likevel tilfreds.

- Jeg synes dette var en god start for oss. Vi må prøve å vinne flere medaljer senere. Jeg håper andre utøvere fra Gabon vil følge opp det jeg har gjort, sa Obame, som gleder seg til å se hvilken velkomst han får i hjemlandet.

- Det er ikke alle som får medalje, og jeg innser hva jeg har oppnådd. Vi får se hva som skjer når jeg kommer hjem, sa han.

Molfetta takket seg selv for gullet.

- Den første jeg vil takke er meg selv, for jeg har jobbet hardt for denne medaljen, overvunnet mange skader og ofret mye. Derfor tilegner jeg gullet til meg selv, og litt til alle som har støttet meg, sa han.

Serbiske Milica Mandic vant kvinnenes tungvektsklasse (+67 kilo) med finaleseier over franske Anne-Caroline Graffe med 9-7. Bronsene gikk til russiske Anastasia Baryshnikova og sørkoreanske Lee In-jong.

I klassen for menn ble det bronse til cubanske Robelis Despaigne og kinesiske Liu Xiaobo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media