- Jeg drømte meg bort, og så ble jeg straffet

Gabon tok sin første OL-medalje, men burde hatt gull.

DRØMTE SEG BORT:Anthony Obame vant Gabons aller første OL-medalje med finaleplass i taekwondo lørdag, men det burde blitt gull, men Obame drømte seg bort og ble straffet.  Foto: REUTERS/Darren Staples
DRØMTE SEG BORT:Anthony Obame vant Gabons aller første OL-medalje med finaleplass i taekwondo lørdag, men det burde blitt gull, men Obame drømte seg bort og ble straffet. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anthony Obame vant Gabons aller første OL-medalje med finaleplass i taekwondo lørdag, men det burde blitt gull.

Obame ledet mennenes tungvektsfinale (+80 kilo) i taekwondo 9-6 da mindre enn 30 sekunder sto igjen. Så slapp han til et 3-poengs hodespark fra sin italienske motstander Carlo Molfetta.

Etter en poengløs forlengning ble Molfetta tilkjent seieren av dommerne.

- Han tok meg på en begynnerfeil. Jeg tenkte allerede på meg selv som OL-mester. Jeg drømte meg bort, og så ble jeg straffet. Hadde jeg holdt på konsentrasjonen, ville jeg blitt OL-mester, sa Obame.

Alt i alt er han likevel tilfreds.

- Jeg synes dette var en god start for oss. Vi må prøve å vinne flere medaljer senere. Jeg håper andre utøvere fra Gabon vil følge opp det jeg har gjort, sa Obame, som gleder seg til å se hvilken velkomst han får i hjemlandet.

- Det er ikke alle som får medalje, og jeg innser hva jeg har oppnådd. Vi får se hva som skjer når jeg kommer hjem, sa han.

Molfetta takket seg selv for gullet.

- Den første jeg vil takke er meg selv, for jeg har jobbet hardt for denne medaljen, overvunnet mange skader og ofret mye. Derfor tilegner jeg gullet til meg selv, og litt til alle som har støttet meg, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer