Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg dummet meg skikkelig ut, og kan fortsatt ikke annet enn å klage

Brøler ga Romøren trøbbel.

SLITER - MEN GIR IKKE OPP:   Bjørn Einar Romøren. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SLITER - MEN GIR IKKE OPP: Bjørn Einar Romøren. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Jeg kan ikke annet enn å klage! Det sa en lett humoristisk Bjørn Einar Romøren (32) etter det første uttaket til verdenscupen i hopp i november.

Han var ikke blant de håpefulle som dro til Klingenthal i Tyskland. Veien til OL syntes lang for hopperen som måtte stå over forrige sesong på grunn av en ryggoperasjon.

Hva tenker han i dag - tirsdag 10. desember?

- Jeg kan ikke annet enn fortsatt å klage, sier Romøren, like humoristisk.

Manglet go'følelsen Romøren var ikke med da verdenscupen ble arrangert på Lillehammer i helga. Han hadde sjansen til å kvalifisere seg via norgescupen i Vikersund i starten av måneden. Men det hele munnet ut i en hoppbrøler.

- Jeg dummet meg skikkelig ut. Jeg kom på en tosifret plass. Hadde det vært mulig å komme på en tresifret, hadde jeg gjort dét også.

Han fortsetter:

- Noen ganger har du ikke følelsen. Og slik var det denne gangen. Riktignok var det vanskelige forhold. Men jeg skal ikke skylde på det. Det var ganske soleklart at jeg ikke skulle til Lillehammer.

Klar formening Men Romøren nekter for at OL-toget har gått. Blant annet har flere av de norske hopperne åpnet sesongen svært variabelt. Anders Bardal er det eneste sikre kortet.

- Jeg fokuserer utelukkende på meg selv, slår Romøren fast.

- Det er bare å hoppe bra. Jeg tror både landslagsledelsen og jeg har en klar formening om hva som er et bra skihopp.

PROFIL:  Bjørn Einar Romøren har vært en profil i hoppmiljøet i mange år. Her sammen med kona Martine Remsøy i Planica i 2012. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PROFIL: Bjørn Einar Romøren har vært en profil i hoppmiljøet i mange år. Her sammen med kona Martine Remsøy i Planica i 2012. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Men mulighetene for å komme til OL blir stadig færre. Romøren er utenfor landslaget, og håpet var å komme med på nasjonal kvote på Lillehammer. Slik gikk det ikke.

Til helga er det såkalte COC-renn på Rena. Det er renn for de nest beste hopperne, og kan være en ny mulighet for Romøren til å markere seg

På video Han sier:

- Jeg føler at jeg ikke er langt unna. Jeg trener mer eller mindre normalt. Jeg prøver å være smart, og ryggen føles bra. Om jeg bør få være med i verdenscupen, blir en vurderingssak.

- Hvordan følger landslagsledelsen deg?

- Treneren min tar opp hopp på video. Så han kan sikkert spille over noe til dem, sier Romøren.

I utgangspunktet er han inne i sin siste sesong som hopper. Blant høydepunktene i karrieren er verdensrekorden han satte i Planica i 2005. Svevet på 239 meter var verdens lengste skihopp i seks år. I dag har Johan Remen Evensen rekorden fra 2011 (246,5 meter).

SOL OG VARME:  Bjørn Einar Romøren trente knallhardt på Fuerteventura før sesongen.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SOL OG VARME: Bjørn Einar Romøren trente knallhardt på Fuerteventura før sesongen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media