Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg dummet meg ut

Nå har Jaysuma Ndure lært og er klar for semifinale på 200 meter.

TRYGT VIDERE: Jaysuma Ndure var sjanseløs mot Yohan Blake i forsøksheatet, men er videre til semifinale på 200 meter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRYGT VIDERE: Jaysuma Ndure var sjanseløs mot Yohan Blake i forsøksheatet, men er videre til semifinale på 200 meter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Etter forsøksheatet på 100-meteren var Jaysuma Ndure (28) bombesikker på at han var videre til semifinale. Han fortalte til og med at han hadde spart krefter.

Dessverre hadde han spart seg til fant — for Ndure kom aldri videre.

Nå kan han få sin revansje. I hvert fall hadde han lært av fadesen til dagens forsøksheat på 200 meter. Denne gangen hadde Ndure full kontroll og avanserte til morgendagens semifinale med tiden 22,52.

Jamaicanske Yohan Blake vant Ndures heat. Ndure ble nummer tre, på samme tid som brasilianske Bruno De Barros på plassen foran.

- Min feil Etterpå innrømmet Ndure at det som skjedde på 100-meteren var en tabbe.

- Jeg var helt sikker på at jeg tok tredjeplassen. Jeg hadde ikke oversikt over han som var i banen utenfor. Jeg dummet meg ut, det var min feil, innrømmer han.

Tabben har irritert ham.

- Det var ikke noe hyggelig, jeg var her for å gjøre det bra, og det var store forventninger både for meg og fra andre som sitter hjemme og ser på. Det var dårlig. I dag måtte jeg ha full oversikt og ikke gjøre det der igjen, sier Ndure.

Og det gikk altså veien.

- Fint løp - Løpet i dag var fint. Jeg var her for å kvalifisere meg, og det gjør jeg. Jeg er fornøyd.

- Hva må du ned på i morgen for å nå finalen?

- Det vet jeg ikke. Jeg vet ikke hvilken form de andre er i. Jeg har ikke sett et eneste løp.

- Hvordan er din egen form?

- Den er okay.

- Ikke mer enn okay?

- Den er okay.

Lett for Bolt og Blake For å være helt sikker på finale, bør nok Ndure løpe ned mot sin norske rekord på 19,89 — eller i hvert fall ned mot 20 blank, i semifinalen.

For de største kanonene holder koken. Usain Bolt jogget inn til heatseier uten å ha spist frokost. Yohan Blake hadde full kontroll på seieren i Ndures heat.

Morgendagens semifinaler løpes klokka 21.10, norsk tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media