- Jeg eksploderte og bannet til Ferguson

Nistelrooy avslører hvordan forholdet sprakk.

(Dagbladet.no): Ruud van Nistelrooy hadde ingen sjanse til å fortsette i Manchester United da han falt i unåde hos mektige Sir Alex Ferguson.

Nistelrooy ble vraket til ligacupfinalen, fikk ikke være med på Roy Keanes testimoninalkamp, og fikk beskjed om å dra hjem da han møtte opp på spillerhotellet foran siste seriekamp mot Charlton i fjor.

Etter kampen forsvarte Ferguson avgjørelsen med at Nistelrooy var blitt «en trussel mot lagmoralen».

Det tok ikke lang tid før Nistelrooy var på plass i Real Madrid.

Tidligere har Nistelrooy fortalt at han følte seg frosset ut av Ferguson. Nå avslører han bakgrunnen for at forholdet så brått ble iskaldt.

- Ganske tragisk

Ferguson - som er beryktet for sine voldsomme utskjellinger, populært kalt «hårfønere» - fikk smake sin egen medisin av Nistelrooy foran ligacupfinalen.

Nederlenderen klarte ikke å besinne seg da han fikk beskjed om at han var benket i ligacupfinalen.

BLE BENKESLITER: Ruud van Nistelrooy måtte sitte mye på benken den siste tiden han tilbrakte i Manchester United. Da han ble vraket til licacupfinalen mot Wigan tiltet det for nederlenderen - og da var det kroken på døra. Foto: AP
BLE BENKESLITER: Ruud van Nistelrooy måtte sitte mye på benken den siste tiden han tilbrakte i Manchester United. Da han ble vraket til licacupfinalen mot Wigan tiltet det for nederlenderen - og da var det kroken på døra. Foto: AP Vis mer

- Jeg eksploderte og bannet til Ferguson fordi jeg følte han hadde sparket til sjela mi. Det var i det øyeblikket forholdet ble ødelagt, og aldri ble det samme igjen, sier Nistelrooy til World Soccer, ifølge BBC.

Det var tungt å takle for United-spissen, som hadde scoret fantastiske 150 mål på 219 kamper for klubben gjennom fem år.

- Jeg opplever det som ganske tragisk. Dette var mannen som besøkte meg på sykehus da jeg ødela kneet mens jeg var i PSV. Dette var mannen som ville ha meg for enhver pris. Det var fordi forholdet vårt var så varmt at situasjonen ble så smertefull, sier Nistelrooy.

• Din mening: Hadde United hatt bruk for van Nistelrooy denne sesongen?