- Jeg elsker å være nervøs

Endelig er Tonje Angelsen klar for konkurranse igjen.

GLEDER SEG: Høydehopper Tonje Angelsen håper å gjenta bedriften fra to år tilbake, da hun tok EM-sølv i Helsinki.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GLEDER SEG: Høydehopper Tonje Angelsen håper å gjenta bedriften fra to år tilbake, da hun tok EM-sølv i Helsinki. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Etter EM-sølvet i Helsinki for to år siden, har høydehopperen Tonje Angelsen slitt fælt med å lykkes for fullt.

Først var det en trøblete høyrefot som endte i operasjon, mens det denne sesongen stort sett har vært vanskelig å finne tilbake til teknikken som ga henne sølv for to år siden.

Nå, med en ny EM-sjanse foran seg, håper hun å ha funnet tilbake til vinnerteknikken. Men hun innrømmer at hun er mer spent enn vanlig før en konkurranse.

- Jeg er mer nervøs enn det jeg normalt er, men jeg er litt sånn positivt nervøs. Jeg gleder meg, det er ikke en sånn usikker nervøsitet, det er det ikke, sier Angelsen til Dagbladet.

- Målet er selvfølgelig å komme seg til en finale, det er det ikke noe å legge skjul på. Så får vi ta det derfra.

Kvalifiseringen går klokka 10.35 i dag. For Angelsen, som satte personlig rekord med 1.97 i EM-finalen for to år siden, blir det viktigste å ikke rive mange ganger i starten.

Da begynner man nemlig å tenke, og det er noe av det verste man kan gjøre om man skal lykkes i høydehopp.

- Det verste er å stå der med ett forsøk igjen. Da blir man ekstra nervøs, men jeg elsker å være nervøs. Det er vel derfor jeg ofte lykkes på siste forsøk. Jeg klarer å ta meg sammen, og kanskje man av og til trenger det for å våkne litt også. At man trenger å bli litt skremt, sier hun.

Og sølvvinneren fra Helsinki merker også at det hadde vært godt for flere enn henne om hun lyktes med kvalifiseringen i morgentimene i dag. Så langt har det vært langt mellom de norske lyspunktene i friidretts-EM.

- Vi hadde jo trengt en liten opptur også, nå, så jeg får prøve å bidra litt der, ler Angelsen.

• Finalen i høydehopp går søndag klokka 15.16.