- Jeg elsker denne klubben

Henry reddet Arsenal i comebacket.

• Arsenal - Leeds 1-0

(Dagbladet): Thierry Henry (34) forlot Arsenal sommeren 2007 til fordel for Barcelona - og i kveldens FA-cupkamp mot Leeds var franskmannen tilbake hos engelskmennene.

Og som så mange ganger før gjorde Henry det han kan best - han scoret og reddet Arsenal.

- Jeg elsker denne klubben og håper det ikke var det siste målet. Jeg ønsker å hjelpe dem og forhåpentligvis kan jeg gjøre det, sier Herny ifølge Daily Mirror.

- Følelsen da jeg scoret var fantastisk, fortsatte han.

Det er 1770 dager siden Henry sist spilte i Arsenal-drakt.

- Det kjennes ganske rart. Jeg kom fra ferie i Mexico for 16 dager siden, og hadde ikke akkurat trodd jeg skulle bli matchvinner i min første kamp, sier Henry.

Henry startet kampen som innbytter, og kom inn til stor jubel fra hjemmefansen med 24 minutter igjen å spille.

- Han kommer inn og viser verdensklasse. Det går utrolig fort, og han legger ballen i det lengste hjørnet. Dette har han gjort 100 ganger før, sier tidligere fotballproff Tore Pedersen i Viasat-studio.

MATCHVINNER:  Thierry Henry scoret da Arsenal vant 1-0 mot Leeds. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
MATCHVINNER: Thierry Henry scoret da Arsenal vant 1-0 mot Leeds. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Ingen gjør dette bedre enn Henry, sier Roar Stokke i Viasat-studio.

Scoringen var Henrys 227. på 370 kamper for London-klubben.

Klassisk Henry Arsenal dominerte banespillet fra første minutt, men klarte likevel ikke å skape det helt store mot et hardtkjempende Leeds-lag.

Bare ti minutter brukte Henry på å finne nettmaskene i Arsenal-trøya. Henry mottok en fin stikker, og styrte ballen i det lengste hjørnet forbi Leeds-målvakten.

En klassisk scoring av spissen.

Leeds kjempet hardt Arsenal måtte ut i omkamp da de møtte Leeds i cupen forrige sesong, og laget fra Championship kjempet hardt på Emirates.

Hjemmelaget hadde grei kontroll på banespillet, men angrepsrekka med Chamberlain, Arsjavin og Chamakh slet med effektiviteten.

Etter 66 minutter kom Henry inn for Chamakh - og det skulle vise seg å være en genistrek av Arsenal-trener Arsene Wenger.

SIGNATUR-SCORING: Thierry Henry brukte kort tid på å gjøre seg enda mer populær i Arsenal-trøya. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
SIGNATUR-SCORING: Thierry Henry brukte kort tid på å gjøre seg enda mer populær i Arsenal-trøya. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer