Får uventet støtte:

- Jeg elsker henne

Sanna Marin (36) har den siste tiden måtte svare for seg etter at de mye omtalte festvideoene fra statsministerboligen kom til overflaten, men ikke alle skjønner kritikken. - Hva er galt med det? spør legende.

I HARDT VÆRT: Sanna Marin har måtte svare for seg etter at videoer fra en privat fest kom til offentligheten. Foto: AP Photo/Andrew Medichini
I HARDT VÆRT: Sanna Marin har måtte svare for seg etter at videoer fra en privat fest kom til offentligheten. Foto: AP Photo/Andrew Medichini Vis mer
Publisert

Den finske statsministeren, Sanna Marin, har de siste dagene fått massiv oppmerksomhet etter at det lekket ut festvideoer fra statsministerboligen som viser Marin og hennes venner hygge seg med musikk og alkohol.

Reaksjonene i etterkant har vært massive - og delte.

FESTER: Disse videoene spres i sosiale medier og skal vise den finske statsministeren Sanna Marin som fester med flere kjente finske profiler. Video: Twitter / Instagram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

En av dem som overraskende tar statsoverhodet i forsvar er keeperlegenden Peter Schmeichel (58).

Ifølge den finske avisa Iltalehti tok dansken til orde under en tv-seanse med finske Viaplay, i forbindelse med storoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool mandag.

Det hele startet med at han fikk spørsmål om Cristiano Ronaldo.

- Hva med Ronaldo? Jeg elsker Ronaldo, sa Schmeichel, før han byttet tema.

- Jeg elsker også deres statsminister. Hun er kul. Det har vært mye negativ omtale om bildene, men som danske forstår jeg ikke kritikken. Hun har det bare litt gøy. Hva er galt med det, spurte han.

LEGENDE: Peter Schmeichel tar den finske statsministeren i forsvar. Foto: Hasan Bratic / DPA / NTB
LEGENDE: Peter Schmeichel tar den finske statsministeren i forsvar. Foto: Hasan Bratic / DPA / NTB Vis mer

I etterkant av at festvideoene kom til offentligheten gikk Marin med på å ta en narkotikatest - den kom tilbake negativ. Dagen etter måtte hun igjen svare på nye festbilder som hadde nådd offentligheten.

Det viser to kvinner som kysser mens de drar opp toppen - det hele er tilsynelatende foreviget i statsministerboligens TV-studio, hvor Marin holder sine offisielle pressekonferanser.

I TV-STUDIOET: De to gjestene ufoldet seg tilsynelatende i statsministerboligens TV-studio.
I TV-STUDIOET: De to gjestene ufoldet seg tilsynelatende i statsministerboligens TV-studio. Vis mer

En «Finland»-rekvisitt holdes strategisk opp foran kvinnenes bryster, og folk synger og svaier i bakgrunnen. Marin selv opptrer ikke i videoen.

- Jeg synes ikke bildet er passende, og beklager det, sa den sosialdemokratiske statsministeren på en pressekonferanse i Helsinki tirsdag, ifølge Ilta-Sanomat.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer