Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg elsker Inter, men ikke italiensk fotball

Ærlig Mourinho dagen derpå.

ELLEVILL FEIRING: José Mourinho sprintet ut på banen etter ettmålstapet på Camp Nou i går kveld. Inter kan vinne Champions League/serievinnercupen for første gang siden 1965. Foto: ANTONIO CALANNI/AP
ELLEVILL FEIRING: José Mourinho sprintet ut på banen etter ettmålstapet på Camp Nou i går kveld. Inter kan vinne Champions League/serievinnercupen for første gang siden 1965. Foto: ANTONIO CALANNI/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): José Mourinho blir utpekt som den store Inter-helten i dag, etter at han ledet de italienske serielederne til en taktisk semifinaletriumf mot Barcelona i går. Ettmålsseier var ikke nok for katalanerne.

Til og med italianske presse - som har et svært anstrengt forhold til Mourinho - hyller ham i dag.

Nå har Mourinho sovet litt og han er like ekstatisk i ettermiddag som han var i går.

- Dette er det største øyeblikket i karrieren min. Større enn mitt første seriemesterskap og bedre enn Champions League-tittelen jeg vant med Porto, sier han ifølge Associated Press.

TrippeljaktMourinho ledet Inter til Serie A-tittel i sin første sesong i Milano, og kan denne sesongen sørge for en blåsvart trippel. Likevel er ikke hjertet hans i nærheten av å bli italiensk.

- Jeg trodde jeg hadde nådd toppen av følelser med Chelsea-fansen, men Inter-supporterne er enda bedre. Jeg elsker Inter og fansen - men ikke italiensk fotball. Jeg respekterer den, men elsker den ikke, sier portugiseren.

Etter gårsdagens triumf stormet Mourinho ut på banen og jublet opp mot tribunen. Barcelona-keeper Victor Valdes syntes dette var litt vel voldsomt, og forsøkte å stoppe ham. Mourinho sa i natt at Valdes misforsto og at han ikke ville hovere overfor hjemmefansen.

Inter-president Massimo Moratti gleder seg stort over å se Mourinho spille ut følelsesregisteret.

- Det er herlig å se ham vise glede. En stor del av dette er takket være ham. Det er han som har tatt oss hit, nå skal vi se hvordan han avslutter dette, sier Moratti ifølge AP.

Sammenliknes med legendeKlubben er sulteforet på suksess i Champions League. Inter gikk til topps i serievinnercupen i både 1964 og 1965, men etter dette er det byrivalene AC Milan som har herjet i Europas gjeveste turnering.

Allerede har noen begynt å hviske at Mourinho kan bli større enn trenerlegenden Helenio Herrera, som ledet Inter til triumfene på 60-tallet.

- Det er 40 år mellom dem, men de er ganske like. Hardtarbeidende, kresne og profesjonelle. Begge med mye karisma overfor spillerne, sier Moratti.

Han fulgte selv disse kampene fra Guiseppe Meazza i 60-åra, for faren Angelo var president i klubben.

ENDELIG FØLELSER: Inter-president Massimo Moratti gledet seg over følelsesutbruddet José Mourinho viste i går. Foto: LUCA BRUNO/AP
ENDELIG FØLELSER: Inter-president Massimo Moratti gledet seg over følelsesutbruddet José Mourinho viste i går. Foto: LUCA BRUNO/AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!