Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg elsker Manchester United

Ruud van Nistelrooy snakker ut.

(Dagbladet.no): Ruud van Nistelrooy er den foreløpig siste av United-stjerner som har falt i unåde hos Sir Alex Ferguson. Før Uniteds siste hjemmekamp mot Charlton fikk Nistelrooy beskjed om å dra hjem da han møtte opp på spillerhotellet.


En angivelig slåsskamp med Ronaldo førte til at Alex Ferguson karakteriserte ham som «en trussel mot lagmoralen».

Derfor har de aller fleste ansett det som sikkert at Nistelrooy forlater Old Trafford i løpet av sommeren.

Hovedpersonen selv er ikke like sikker.

- Jeg har to år igjen av kontrakten, og hvis ting forblir slik de er for øyeblikket kommer jeg fortsatt til å være i klubben neste sesong, sier Nistelrooy.

- Kanskje best om jeg drar

Samtidig er han realistisk nok til å vite at Alex Ferguson ikke har for vane å ta spillerne han kommer på kant med inn igjen i varmen.

- Alt er mulig, men kanskje er det best om jeg drar, sier han.

IDYLLEN BRUTT: Året er 2001, og Ruud van Nistelrooy og Sir Alex Ferguson poserer fornøyd med en United-trøya. Fem år senere er nederlenderen falt i unåde hos den mektige United-bossen. Foto: REUTERS
IDYLLEN BRUTT: Året er 2001, og Ruud van Nistelrooy og Sir Alex Ferguson poserer fornøyd med en United-trøya. Fem år senere er nederlenderen falt i unåde hos den mektige United-bossen. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg er ikke naiv, og det faktum at jeg ikke fikk være med på den siste seriekampen eller Roy Keanes testimonial var ikke noe godt tegn. Men ingenting vil skje før etter VM, lover Nistelrooy.

At United trolig mister den mest notoriske målscoreren klubben har hatt på en årrekke, har falt mange av supporterne tungt for brystet.

Elsker United

Nistelrooy har scoret fantastiske 150 mål på 219 kamper gjennom fem år - og mange frykter at det vil bli en for tøff oppgave å utfordre Chelsea uten en naturlig målscorer på laget.

United-spissen er også overrasket.

- Jeg vet at mange i Manchester ikke forstår - og det gjør ikke jeg heller. Jeg elsker Manchester United. Derfor klarer jeg ikke helt å forstå dette, sier han.

Han avslører at flere lagkamerater har ringt og gitt sin støtte.

- Jeg har vært i kontakt med et par av dem. Det var hyggelig, og ga meg en god følelse.

- Jeg elsker Manchester United

I Nederland er man bekymret for at alt bråket skal gå utover Nistelrooys prestasjoner i VM. De trenger ikke bekymre seg, forsikrer han:

- Det er lett å konsentrere seg om fotballen. Vi har et VM foran oss. Jeg føler ikke at det er mer press på meg, fordi jeg vet at Marco van Basten har tillit til meg, i likhet med de andre trenerne, spillerne og supporterne. Det er alt jeg trenger, sier van Nistelrooy.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling