«Jeg elsker Northug, men det blir patetisk»

- Vi så ut som idioter, skriver svenske aviser etter «komisk» pressetreff.

VILLE IKKE HA BAKTERIER: - For å holde de svenske bakteriene unna, fleipet Northug da en svensk journalist ville vite årsaken til det som beskrives som et "surrealistisk pressemøte." Skjermdump: Expressen
VILLE IKKE HA BAKTERIER: - For å holde de svenske bakteriene unna, fleipet Northug da en svensk journalist ville vite årsaken til det som beskrives som et "surrealistisk pressemøte." Skjermdump: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da den svenske storavisa Expressen nylig kom med oversikten over sine mest leste sportssaker i 2010, handlet sju av de 15 øverste om nordmenn.

På første- og andreplass tronet selvsagt Petter Northug - og da er det kanskje ikke rart at de svenske journalistene er minst like ivrige som de norske i dekningen av Mosviks store sønn.  Etter at Northug i går hadde blitt nummer fem på jaktstarten klenget norsk og svensk presse seg sammen i snøværet utenfor en brakke der de norske utøvere skiftet, der Petter lot han seg intervjue gjennom et vindu.

- For å holde de svenske bakteriene unna, fleipet Petter da en svensk journalist ville vite hvorfor.

- Blir for tullete Aftonbladets Petra Thorén understreker at hun digger 24-åringen, men beskriver hele seansen som «komisk». Samtidig døper hun om den pågående konkurrensen fra Tour de ski til På Tour med Petter.

«Petter Northug er myk, har glimt i øyet og er ikke på langt nær så kjepphøy som det ofte framstår. Han går sin egen vei, han driter i hva folk mener, og det kan jeg bare beundre ham for. Men når situasjonen blir som i går vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte. Det blir litt for tullete og barnslig», mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer