- Jeg elsker Ole Gunnar

Norway Cup-general Frode Kyvåg er nærmest lyrisk når han skal beskrive hvorfor Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er det beste som kunne hendt i jubileumsåret. 28. juli lander Solskjær, Beckham, Veron og resten av United-gutta på Gardermoen.

- Ole Gunnar har vært gjennom en eventyrlig sesong i Manchester United, og jeg elsker denne mannen. Ole Gunnar er høflig, ydmyk og utadvendt. Han er selve go'gutten som aldri har latt seg rive opp av stjernenykker, men er derimot seg selv hele tida, sier Frode Kyvåg til Dagbladet.

Han er selv Arsenal-fan, men skryter hemningsløst av både Solskjær og resten av United-gutta.

- Er du i ferd med å konvertere til United-supporter?

- Nei..., sier Kyvåg og drar litt på det før han fortsetter:

- United er unike. Jeg er blitt kjent med dem og liker dem godt. De minner meg for øvrig en god del om Rosenborg, sier Kyvåg.

Ferguson likner Eggen

I år er det andre gang Manchester United kommer til Oslo og Norway Cup. Første gang i 1998 gjorde de et sterkt inntrykk på Kyvåg.

- Jeg satt og spiste sammen med manager Alex Ferguson og så kom flere spillere bortom. De var ikke blærete og overlegne, men derimot veldig hyggelige. De minner meg faktisk en hel del om Rosenborg uten sammenlikning for øvrig, sier Kyvåg.

Han sammenlikner Alex Ferguson med RBK-trener Nils Arne Eggen.

- Alex og Nils Arne er på mange måter like. De er opptatt av å ta vare på mennesker, vise omsorg og framstår begge som veldig hyggelige personligheter, sier Kyvåg og fortsetter:

- Uten sammenlikning for øvrig har RBK og United begge utviklet et kollektivt spill med basisferdigheter og angrepsvillig fotball. Begge lagene er severdige, har profiler og er populære, sier Kyvåg.

PLAN-overskudd

Han både gleder og gruer seg til United kommer til Norge. Han gleder seg fordi han er stolt over å kunne presentere United for det norske publikummet.

- Vi er privilegerte som får United tilbake for andre gang. Grunnen tror jeg er at ledelsen i klubben satte stor pris på at vi ga overskuddet av kampen til en barneby på Costa Rica. I år vil overskuddet av kampen bli benyttet i PLAN-regi til adoptivforeldreopplæring, sier Kyvåg.

Han gruer seg også litt til United kommer.

- Hysteriet rundt laget er enormt og mye større enn sist. Det krever også et mye større sikkerhetsoppbud, sier Kyvåg.

Han vil ikke ut med hvor mange sikkerhetsvakter som kommer til å følge laget.

- Nei, det vil jeg ikke si, men det er mange og de er profesjonelle, sier Frode Kyvåg.