- Jeg er absolutt ingen bråkmaker

Luke Rodgers vil gjerne tilbake til New York.

MÅL i DEBUTEN: Luke Rodgers kom inn som innbytter for Lillestrøm og scoret etter fem minutter på banen. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB Scanpix
MÅL i DEBUTEN: Luke Rodgers kom inn som innbytter for Lillestrøm og scoret etter fem minutter på banen. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB ScanpixVis mer


ÅRÅSEN (Dagbladet): Debutanten Luke Rodgers fikk drømmedebuten ødelagt av en sen Rosenborg-scoring, men føler allikevel at Lillestrøm-oppholdet har fått en «flying start».

Da Rodgers, nylig hentet fra New York Red Bulls, entret banen i det 72. minutt, skjedde det til stormende jubel fra Åråsen-publikummet. Kanskje de visste hva de hadde i vente? Fem minutter senere hadde nemlig samme mann sørget for at LSK gikk opp i ledelse, 2-1, mot RBK.

Scoringen kom etter at Petter Vaagan Moens underlige avslutning hadde gått i tverrliger og ned på streken, mens Rodgers var påpasselig frampå med pannebrasken og fikk sendt ballen i mål fra to meters hold.

- Jeg var virkelig fornøyd med å få en scoring så tidlig, sa briten til Dagbladet etter kampen.

Varsler flere mål Han ville ikke undervurdere viktigheten av å få en så viktig scoring så tidlig i sin nystartede tippeliga-karriere.

- Det å få en scoring - som spiss - i en ny klubb, hjelper deg virkelig med å finne roen. Da kan man fokusere på det man kan best, forklarte Rodgers. Og mål blir det mer av, skal vi tro kraftpluggen.

- Jeg har tenkt å bidra med mål og høy arbeidsmoral. Det er derfor jeg er her.

Rodgers kom fra NY Red Bulls for kun få dager siden, og drømmen om mer spill for laget som han ble tvunget vekk fra, har han ikke helt lagt fra seg.

- Jeg vet ikke hvor lenge jeg blir værende her, men får jeg sjansen til å spille for Red Bulls igjen, så gjør jeg det. New York er en utrolig plass å bo og spille fotball, sa spissen som har skrevet under på en kontrakt med LSK som varer ut sesongen 2012.

- Ingen bråkmaker Det har blitt spekulert i hvilken effekt Rodgers vil ha på spillergruppa i LSK, da han er en karakter som tidligere har hatt en tendens til å komme i klammeri med loven. Dette er dog et fordums kapittel i følge spissen selv:

VIL TILBAKE: Luke Rodgers sier han håper å få sjansen til å spille i New York Red Bulls igjen. Her feirer han scoring sammen med Jan Gunnar Solli. Foto: Jeff Vinnick, Getty Images / AFP / NTB Scanpix
VIL TILBAKE: Luke Rodgers sier han håper å få sjansen til å spille i New York Red Bulls igjen. Her feirer han scoring sammen med Jan Gunnar Solli. Foto: Jeff Vinnick, Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er absolutt ikke en bråkmaker. Ikke i det hele tatt, kunne han slå fast, sa han etter debuten på Åråsen i går.

Nå ser han fram til fortsettelsen på karrieren i den gule og svarte LSK-drakta.

- Det er en litt annerledes måte å spille på her, som jeg må venne meg til, men atmosfæren rundt kampene virker jo å være veldig bra, sier Rodgers.