- Jeg er aldri blitt skallet på denne måten

Rasende Alexander tapte for første gang.

KUNNE IKKE SE PÅ HØYRE ØYE: Devon Alexander ble skallet ut av tittelkampen mot Tim Bradley. Foto:  (AP Photo/Carlos Osorio)
KUNNE IKKE SE PÅ HØYRE ØYE: Devon Alexander ble skallet ut av tittelkampen mot Tim Bradley. Foto: (AP Photo/Carlos Osorio)Vis mer

Tim Bradley forsvarte WBO-tittelen i lett weltervekt og erobret Devon Alexanders WBC-tittel etter en boksekamp som ble avgjort da han skallet motstanderen.

Ringdommeren vurderte at det var uforsettlig at Bradley traff Alexander og åpnet et kutt som hindret ham i å se på høyre øye. Kampen mellom de ubeseirede amerikanerne ble avbrutt i den 10. av 12 runder, og Bradley ble utropt til vinner fordi han ledet på alle tre dommerkortene.

Alexander var slett ikke fornøyd med den avgjørelsen.

- Gikk inn med hodet først
- Han gikk hele tiden med hodet først, og jeg ble skallet flere ganger. Det var minst seks ganger, og han gjorde det helt til de stoppet kampen, klaget han.

27-årige Bradley tok sin 27. strake seier som profesjonell, mens 23-årige Alexander fikk sitt første tap etter 21 seirer.

Kuttet som stoppet Alexander ble påført allerede i 3. runde med en skalle. Da kuttet ble åpnet igjen av en ny skalle tidlig i 10. runde, avgjorde stevnelegen at Alexander ikke kunne fortsette.

Sinna - Jeg kunne ikke se, og det svidde. Jeg er aldri blitt skallet som det før. Legen sa at kuttet var på et farlig sted, så han stoppet kampen. Jeg er sinna. Jeg synes jeg skulle vunnet, sa Alexander.

- Vi gikk begge aggressivt inn, og jeg visste at vi kom til å skalle noen ganger, men jeg trodde ikke kampen ville bli stoppet, sa Bradley.

Han håper at neste motstander blir engelske Amir Khan, som er WBA-mester. Senere håper han å møte Manny Pacquiao, regnet som verdens beste bokser uansett vektklasse.

Alexander har et annet mål.

- Vi har en klausul om omkamp, og min neste motstander må bli Tim Bradley, sa han.

(NTB)

FORSVARTE TITTELEN: Tim Bradley (til venstre) vant på poeng etter at kampen ble stoppet. Foto:  (AP Photo/Carlos Osorio)
FORSVARTE TITTELEN: Tim Bradley (til venstre) vant på poeng etter at kampen ble stoppet. Foto: (AP Photo/Carlos Osorio) Vis mer