«Jeg er annerledes enn det de fleste tror» KJETIL REKDAL

I går vendte Kjetil Rekdal hjem til norsk fotball etter 12 sesonger i utlandet. Romsdalingen innrømmer at folk i alle år har sett på ham som litt sær, sur, og arrogant. Men det er bare utenpå. - De som kjenner meg veit at jeg ikke er sånn, sier Rekdal til Dagbladet.

Allerede for 12 år siden satt 18- årsutgaven av Rekdal i kontraktssamtaler med Vålerenga i de nedslitte VIF-brakkene på Valle i Oslo. Den gangen vraket han Enga, og satset på profftilværelse i Borussia Mönchen-gladbach. Nå er han voksen. Derfor valgte 30-årsutgaven av Rekdal Vålerenga, etter en dyp og inspirerende fotballfilosofisk prat med VIF-trener Tom Nordlie i januar.

Rett fra levra

- Tom og jeg er ganske like. Vi er ærlige begge to, og snakker rett fra levra, sier Rekdal om sin nye trener.

Rekdal snakker mer enn gjerne om sin egen image. VPN.no (Vålerengas uoffisielle hjemmeside) jublet da han ble klar for klubben. De mente VIF trengte en mann som knuste kneskålene på lagkameratene hvis de ikke ofret 100 prosent i kamp. Rekdal bare gliser til macho-stempelet.

- Jeg er annerledes enn det folk tror, slår Rekdal fast.

- Er du snillere?

- Ja, det tror jeg. Samtidig setter jeg store krav til meg sjøl, og da forventer jeg mye av folk rundt meg også. Men jeg er en god psykolog, og vet hvordan jeg skal gå fram.

Sær midtbane

VIF-trener Tom Nordlie føler at han har mye til felles med sin nye midtbanestjerne. To timer med fotballprat var alt han trengte for å overtale Rekdal til å spille for Vålerenga. En klubb som er skapt for særinger.

- Er man en ledertype blir man lett oppfattet som sær. Men det er bedre å være sær, enn at folk ikke mener noe om deg i det hele tatt, sier Tom Nordlie til Dagbladet, før han smilende legger til:

- Vålerenga får nok Norges særeste midtbane med Rekdal, Riisnæs og Levernes.

Rekdal bare ler av Nordlies munnrapphet.

- Vi blir den særeste, og beste, sier Rekdal skråsikkert.

SJØLSIKKER: Kjetil Rekdal kom til Oslo og Vålerenga med klare tanker i går.