- Jeg er ansvarlig for hestene

OL-sjefen syns dopingen er lei og trist.

BEIJING (Dagbladet.no): - Det er leit og trist, spesielt for Tony Andre som står oppi dette og kunne presetert. Men vi må og skal forholde oss til regler, sier OL-sjef Jarle Aambø til Dagbladet.no.

- I og med at jeg er ansvarlig for den norske OL-troppen er jeg også ansvarlig for hestene som er med hit. Jeg tar det fulle og hele ansvaret for dette.


Skjønner ikke hva som er skjedd

Da den norske OL-ledelsen fikk beskjed om at Camiro var dopingtatt tidligere i morges, ble det hektisk aktivitet for å få rede på hva som er skjedd. Olympiatoppens trener, Tore Øvrebø, er på plass i Hong Kong for å bistå rytterne, og var også til stede på høringen som ble holdt i dag.

- Det vi vet er at det er gjennomført en preliminær høring med bakgrunn i at det er funnet et stoff i urinprøven til hesten som kan være i strid med reglementet. Det er snakk om et stoff som kan øke følsomheten i hesten, forklarer Aambø.

- Teamet stiller seg helt uforstående til at det kan ha kommet i urinprøven. De kjenner ikke til at de har hatt med seg noe preparat til Hong Kong som inneholder dette stoffet.

- Så hvordan kan det ha havnet der? Har de ikke kontroll på hestene der de er?

- Jo, de har med egne stallgutter. De vet ikke hvordan det kan ha havnet der, svarer Aambø.

DOPINGTATT: Camiros urinprøve var uren etter den oppsiktsvekkende bronsemedaljen rytterne tok i Beijing-OL. Nå tar Jarle Aambø ansvar for hestene. Foto: Reuters/ Caren Firouz
DOPINGTATT: Camiros urinprøve var uren etter den oppsiktsvekkende bronsemedaljen rytterne tok i Beijing-OL. Nå tar Jarle Aambø ansvar for hestene. Foto: Reuters/ Caren Firouz Vis mer


Ikke fått beskjed om bronsen

Lørdag er resultatet av b-prøven klart. Da blir det også bekreftet om den positive a-prøven stemmer. Om b-prøven også er positiv skal det holdes en høring i september der Camiros endelige skjebne blir avgjort.

Det eneste som i øyeblikket er helt sikkert er at Camiro og Tony Andre Hansen ikke får ri den individuelle finalen i kveld.

Hva som skjer med bronsemedaljen Camiro og resten av laget vant her i Beijing er det ifølge Aambø ikke gitt noen signaler om, men den positive prøven er avlagt umiddelbart etter konkurransen Norge tok bronse i.

- Det er ikke sagt noe om hva som skjer med den bronsemedaljen, sier Aambø til Dagbladet.no.

- Men det mest sannsynlige er vel at den blir tatt fra dem?

- Jeg ønsker ikke spekulere om noen ting, vi bare registrerer fakta. Teamet skjønner ikke hva som er skjedd, og Tony Andre er selvfølgelig veldig lei seg på egne og teamets vegne.

- Jeg er ansvarlig for hestene
ANSVARLIG: Jarle Aambø syns det var leit og trist at a-prøven til Camiro er positiv. B-prøven er ferdig analysert lørdag.