- Jeg er avhengig av andre

ASKER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær var Norges viktigste drivkraft mot Danmark. Men skal vi slå Romania, må han spille enda bedre. - Romania er gruppas beste lag, sier Solskjær.

Visst er han glad for at Norge spilte godt mot Danmark. Visst er han glad for at vi hadde flaks med oss da Carew utligna på overtid. Men Solskjær vet bedre enn noen andre at veien fra jubel til krise er kort i fotballen.

- Kampen mot Romania blir en bra test på hva vi står for. Men Danmarkkampen teller ingenting hvis vi ikke fortsetter i samme stil, sier Solskjær til Dagbladet.

- For taper dere mot Romania, kan det fort bli krisestemning og nytt press før Bosnia-kampen?

- Tja, taper vi er vi klar over at den kampen må «annulleres» med å slå Romania hjemme. Det er helt klart at innbyrdes oppgjør blir viktig for oss, særlig kampene mot Romania.

- Katastrofe

At han sjøl har fått en stadig mer viktig rolle i Sembs lag, vil han helst ikke snakke så mye om.

- Sånn sett må det være artigere for deg å være med nå?

- Det har alltid vært artig å være med på Norge, men akkurat nå synes jeg det er veldig artig. Jeg er i alle fall en bedre spiller nå enn det jeg var for to år siden.

- Men jeg er avhengig av de andre for å være god. Jeg er ikke den spillertypen som dribler av åtte mann og scorer mål og på den måten løfter laget.

Solskjær er offensiv på en realistisk måte. Han synes det var gøy med jubelen i kjølvannet av Danmark-kampen, men synes ikke kvaliteten på laget har forandret seg så mye.

- Det er litt rart at bare 90 minutter fotball kan snu perspektivet så fort. Etter Nederland-tapet var det liksom katastrofe. Vi gutta vet godt selv når vi gjør det bra og når vi gjør det dårlig. Etter Danmark var vi fornøyde.

- Men resultatene er viktigst?

- Klart. Om en sesong er god eller dårlig kan jo avgjøres på fotbladet. Haddde jeg scora mot Leverkusen i fjor i Champions League, kunne United fått en kjempeslutt på sesongen.

Solskjær sier aldri noe som kan rokke ved Nils Johan Sembs disposisjoner, men:

- Det er helt klart at jeg er best i en 4-4-2 formasjon. Men hva vi bør spille mot Romania får du ta med sjefen.

Selv om han sjøl trives best med en makker i forsvar, så poengterer han at flere store lag spiller 4-5-1 i vanskelige bortekamper.

- Mange spiller 4-5-1

- Vi har gjort det mange ganger i United, og der har jeg spilt både spiss og på kanten. Det er faktisk mange lag som spiller sånn. Og det spiller ikke så stor rolle. Det var forresten artig å se at Danmark hadde flere langpasninger enn oss i den forrige kampen, sier Solskjær.

Nils Johan Semb vil ikke avsløre hvilken formasjon han vil spille med.

- Jeg har et klart bilde av det, men bestemmer meg ikke endelig før fredag. Ole Gunnar og Steffen Iversen har spilt bra sammen på topp i de siste kampene. Dessuten har vi jo Carew som er i storform, og Sigurd Rushfeldt som i utganspunktet er en glimrende innbytter, sier Semb.

En begynnelse

Både Semb og Solskjær frykter farta, ferdighetene til spillerne og publikummet i Romania.

- Baneforholdene er ofte vanskelige i Øst-Europa, og publikum gjør ofte at vi kan få avgjørende dommersituasjoner mot oss. Men jeg tror det viktigste nå blir å fokusere på oss selv, og den jobben vi skal gjøre, sier Ole Gunnar.

Solskjær er uansett selvskreven på laget. Han nyter glade dager i Manchester United. Seinest mandag banket de Everton 3- 0 hjemme på Old Trafford, og han spiller mye.

- Tja, det er brukbart. Vi har vunnet seks på rad, og jeg føler vi at vi er på vei mot noe. Vi er likevel ikke helt ekstatiske. Vi har jo vunnet seks kamper på rad før, men det er en god begynnelse på noe.

BEST I 4-4-2: - Det er helt klart at jeg er best i en 4-4-2-formasjon. Men hva vi bør spille mot Romania får du ta med sjefen, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet. Her er Solskjær og sjefen på Føyka stadion i Asker i går.