Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er både raskere og bedre enn Røthe og Gjerdalen

Emil Hegle Svendsen mener det var feil å vrake ham til VM-stafetten.

VRAKET: Emil Hegle Svendsen mener Sjur Røthes og Tord Asle Gjerdalens innsats gjorde det lettere å akseptere at han ikke får gå VM-stafetten på fredag. Likevel mener skiskytteresset at han hadde vært rett mann for jobben.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DON EMMERT
VRAKET: Emil Hegle Svendsen mener Sjur Røthes og Tord Asle Gjerdalens innsats gjorde det lettere å akseptere at han ikke får gå VM-stafetten på fredag. Likevel mener skiskytteresset at han hadde vært rett mann for jobben.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DON EMMERT Vis mer

HOLMENNKOLLEN (Dagbladet): Langrennsledelsen fikk de svarene de ønsket seg fra Sjur Røthe (22) og Tord Asle Gjerdalen (27) på dagens 30 kilometer i Holmenkollen med tanke på tredjeetappen på stafetten kommende fredag.

Dermed vrakes Emil Hegle Svendsen, som i stedet slutter seg til resten av skiskytterlandslaget, som reiser til VM i Khanty-Mansijsk til uka.

- Det er ikke Ikke noe negativt i forhold til Emil, men både Sjur og Tord var med og prege løpet og innfridde til de grader, sier sportslig leder Vidar Løfshus til Dagbladet, og legger til at han synes skiskytteren tok beskjeden veldig sporty.

- Bedre enn dem Selv om Røthes (14.-plass) og Gjerdalens (17.-plass) prestasjoner gjør avgjørelsen lettere å svelge, mener skiskytteresset at han fortsatt ville ha vært rett mann med tanke på norske gullsjanser.

- Jeg mener at jeg er både raskere og bedre enn dem, og at jeg fortsatt er den som burde ha gått. Samtidig, ut i fra det de begge leverte i dag, er det OK. De hang jo med helt inn, sier Svendsen til Dagbladet.

- Jeg er ikke bitter. Det går greit. I utgangspunktet var dette vinn-vinn for meg. Nå får jeg i stedet bedre tid til å forberede meg til VM i skiskyting, fortsetter han.

Løfshus har forståelse for at Svendsen er skuffet.

- Ja, han er idrettsutøver og skal ha tro på seg selv. Det er helt greit å si det på den måten. Men vi fikk bekreftet i dag at vi har gode nok langrennsløpere i egen tropp, sier Løfshus.

Ingen overraskelse Avgjørelsen til landslagsledelsen kommer ikke som noen overraskelse, da Røthe og Gjerdalen leverte anstendige resultater på den doble VM-jaktstarten i Holmenkollen.

De ventet i det lengste på å innlemme ham i den opprinnelige VM-troppen, på tross av uteblivende resultater i fristil fra andre distanseløpere enn Petter Northug, og innrømmet langt på vei at det ville ha vært et prestisjenederlag å bruke en skiskytter på langrennsstafetten.

Svendsen viste glimrende langrennstakter under verdenscuprennene i USA for et par uker siden, har rikelig med erfaring fra stressende mesterskapssituasjoner, og garanterer at han ville ha vært i kjempeform kommende fredag.

- Jeg har hatt en fantastisk oppladning på Lillehammer, holdt meg frisk og gjort alt etter planen. Jeg kommer til å være i bra slag de neste ukene, understreker han overfor Dagbladet.

I etterpåklokskapens lys, erkjenner han at han trolig burde ha stilt på startstrek under NM i Steinkjer dersom han skulle vært en reell kandidat.

- Ja, med tanke på VM-stafetten, burde jeg det. Men da hadde jeg kanskje ikke vært i form nå. Ski-NM var i, en for meg knallhard treningsperiode, og jeg måtte prioritere trening.

Pepper Løfshus mener han ville hatt hatt strøre problemer med å forsvare et uttak av skiskytteren enn en vraking.

- Jeg tror heller vi hadde fått pepper om vi hadde vraket Sjur eller Tord etter det de leverte i dag. Vi la alle følelser til side da vi tok denne avgjørelsen, understreker den sportslige lederen.

Nå vil landslagsledelsen vente noen dager før de tar den endelige avgjørelsen om det blir Røthe eller Gjerdalen som skal gå sammen med Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug jr.

Avgjørelse blir tatt torsdag - kvelden før stafetten. Det er ikke flere fristilsløp før den tid. Bedømmelsesgrunnlaget vil derfpr være søndagens løp, i tillegg til at innsatsen deres vil bli fulgt tett på trening de nærmeste dagene.

- Så ligger det til sjuende sist litt magefølelse i bunn, legger Løfshus til.

Ingen unnskyldning Svendsen tror Norge går seirende ut, uansett hvilken magefølelse Løfshus, Åge Skinstad og Morten Aa Djupvik måtte ha på torsdag, og sender sine lykkeønskninger til den som kommer til å gå på hans bekostning.

- Jeg ønsker vedkommende lykke til, hvem det nå blir, og jeg er sikker på at Norge vinner gullet. Det er bra for Norge, men selvfølgelig litt surt for meg, sier 25-åringen, som nå har mistet en eventuell bortforklaringsmulighet for uteblivende suksess i Sibir.  

- Nå har jeg ingen unnskyldning om det skulle gått til helvete i VM i skiskyting. Det hadde jeg hatt om jeg gikk langrennsstafett, og  «driti» meg ut etterpå i skiskyting. Da kunne folk ment at jeg gapte over mye, spøker VM-favoritten, som har tatt mål av seg om en individuell gullmedalje, samt gull på stafetten i mesterskapet som begynner i Khanty-Mansijsk neste helg.

TRYGG PÅ EGET VALG: Sportslig leder Vidar Løfshus føler seg trygg på at han har gjort det riktige valget foran stafetten.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
TRYGG PÅ EGET VALG: Sportslig leder Vidar Løfshus føler seg trygg på at han har gjort det riktige valget foran stafetten.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media