- Jeg er bare et menneske, jeg blir også såret

Rooney om den tøffe høsten.

TØFF TID: Wayne Rooney innrømmer at han har hatt en vanskelig tid helt siden den skuffende VM-innsatsen og til høstens storm rundt privatlivet hans. Foto: Paul Ellis,  AFP/Scanpix
TØFF TID: Wayne Rooney innrømmer at han har hatt en vanskelig tid helt siden den skuffende VM-innsatsen og til høstens storm rundt privatlivet hans. Foto: Paul Ellis, AFP/ScanpixVis mer

|||
• Følg Premier League direkte i vårt fotballstudio fra klokka 13.45

(Dagbladet): Manchester United-angriper Wayne Rooney legger ikke skjul på at han har hatt noen tøffe måneder.

Han levde ikke opp til de skyhøye forventingene til ham under VM i Sør-Afrika, og sesongåpningen i Premier League har blitt overskygget av negativ oppmerksomhet rundt privatlivet hans.

I et intervju med Sky Sports blir han spurt om hvorvidt det utenomsportslige har påvirket fotballen.

- Jeg kan ikke si ja og jeg kan ikke si nei. For det har vært vanskelig. Jeg er bare et menneske, jeg blir også såret, sier han.

- Alt vil roe seg Den eneste løsningen er å fortsette å spille for å finne tilbake formen, sier Rooney.

- Jeg må komme meg gjennom dette og fortsette å spille fotball slik jeg vet jeg kan, og så er jeg sikker på at alt annet vil roe seg ned etter det.

For fire uker siden skrev to av Englands største søndagsaviser at Rooney var utro med prostituerte Jennifer Thompson (21) mens kona Coleen Rooney i fjor gikk gravid med parets sønn Kai Wayne, som ble født i november.

Rooney avviser at personlige problemer gikk ut over spillet hans i VM.

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg hadde hodet på rett sted. Jeg var i god fysisk form. Jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke presterte, og det forundrer meg fortsatt. Det vil alltid være et mysterium for meg hvorfor jeg ikke presterte, ikke engang på halvparten av det nivået jeg vet jeg kan, sier han.

Hviles i dag Den siste uka har Rooney slitt med en ankelskade som kostet ham Champions League-kampen mot Valencia. På tirsdag hevdet United-manager Alex Ferguson at det ville ta to til tre uker før Rooney ble spilleklar.

Men allerede på torsdag var 24-åringen tilbake på trening. Dagens kamp mot Sunderland får han imidlertid ikke lov til å spille.

Ferguson sier han regner med at Rooney er helt klar om en uke, og at det er opp til landslagssjef Fabio Capello om han vil bruke Rooney mot Montenegro 12. oktober.

- Jeg vil være hundre prosent klar, sier Rooney selv.

• Følg Premier League direkte i vårt fotballstudio fra klokka 13.45

SKADD: Rooney ble byttet ut med ankelskade mot Bolton sist helg, og sto over mot Valencia på onsdag. Han blir også spart mot Sunderland i dag. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
SKADD: Rooney ble byttet ut med ankelskade mot Bolton sist helg, og sto over mot Valencia på onsdag. Han blir også spart mot Sunderland i dag. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer