- Jeg er bare halvveis i sesongen

Tessem satte seg på flyet til England i dag. På vei mot nye eventyr.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Start 4-1.  

I går var Jo Tessem (35) med på å sende Start ut av Tippeligaen, og satte dermed punktum for sin karriere i norsk fotball.

I dag satte han seg på flyet til England - men legendestatus i Lyn, etter 61 mål på 208 kamper, har sikret ham noen kontrakt på balløya.

- Jeg skal spille fotball, jeg er bare halvveis i sesongen, gliste Tessem etter kampen.

Siste kapittel er nå skrevet i Lyn-karrieren. Likevel er han opptatt av klubbens framtid. Han mener klubben har mange talenter å bygge videre på, men er overbevist om at klubben må forsterke mot neste sesong.

- De kan bygge på juniorspillere, men må også få inn spillere med erfaring. Lyn må få seg bedre treningsfasiliteter og eget klubbhus, svarte Tessem til Dagbladet.no etter kampen.

- Fasilitetene kommer

Trener Henning Berg understreker at dette er mål klubben jobber mot.

NYE EVENTYR: Jo Tessem prøver lykken i England igjen. Alderen er ingen hindring. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
NYE EVENTYR: Jo Tessem prøver lykken i England igjen. Alderen er ingen hindring. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Vi er på utkikk etter rutinerte spillere, og fasilitetene kommer. Det ønsker klubben og, sa Henning Berg til Dagbladet.no.

Etter salget av Stefan Gislason i sommer, utviklet Tessem og Tomasz Sokolowski et solid samarbeid på Lyns sentrale midtbane.

Nå som Tessem forsvinner må Lyn igjen lete etter riktig balanse sentralt.

Sokolowski Bosman-spiller

- Spillerne kommer og går hver sjette måned, sa Sokolowski til Dagbladet.no etter kampen i går.

På spørsmål om sin egen framtid svarte midtbanespilleren at han har et år igjen av kontrakten, men ville ikke slå fast noe utover det.

- Jeg må strukturere i litt i hodet i vinter. Jeg er bosman-spiller fra juli, og kontrakten går ut for en 10-12-15 spillere etter neste sesong, svarte Sokolowski.

Han la ikke skjul på at han var misfornøyd med å bli flyttet rundt i laget på vårsesongen, men han hadde hatt en konstruktiv og god prat med trener Berg i sommer.

- Jeg er bare halvveis i sesongen

Etter sommersalget av Gislason ble han endelig fast sentralt på midten, og mener det var avgjørende for den gode høstsesongen.

- Jeg fikk tillit, og med tillitt kommer selvtillit. Det er midtbanegeneral jeg ønsker å være, jeg vil dirigere laget.

Skryt fra Tessem

Jo Tessem mener Sokolowski hadde godt av å spille på kanten under sesongen, og synes Henning Berg har gjort en strålende jobb med den unge midtbanespilleren.

- Han har alle forutsetninger til å bli en stor spiller. Henning har vært flink med han og gitt han sjanser til å lære mye. Også andre steder enn på midten, avsluttet Tessem, før han satte fart ut i Oslo-kvelden for siste gang i denne omgang.