Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er bare kommet inn fordi du stinker

Adebayors beskjed til Bendtner.

(Dagbladet.no): Arsenal lå under 0-4 mot Tottenham da Arsene Wenger byttet inn Emmanuel Adebayor 25 minutter før slutt.

Togoleseren brukte fem minutter på å banke inn en vakker redusering - og deretter gikk det et snaut kvarter før han barket sammen med lagkamerat Nicklas Bendtner.

Nå risikerer Arsenal disiplinærsak, etter at FA i går ba om å få oversendt videobildene fra situasjonen.

Engelske aviser bringer i dag foranledningen til krangelen.

Ifølge The Sun startet konflikten allerede i det Adebayor kom på banen.

- Det første Adebayor sa til Bendtner var «jeg er bare på banen fordi du stinker». Han har vært etter Bendtner lenge. De to går ikke overens og det kokte over på tirsdag. Bendtner ignorerte ham, men da Adebayor sa det samme en gang til litt seinere, ga Nicklas ham fingeren og bråket startet, sier en kilde til avisa.

Tråkket Adebayor på hælen?

Daily Mail har en litt annen versjon. Avisa skriver at feiden startet med at Bendtner ignorerte Adebayors rop på ballen, og i stedet rotet bort ballen.

RISIKERER STRAFF: Dommer Howard Webb så i likhet med Arsene Wenger ikke episoden, men både Nicklas Bendtner og Emmanuel Adebayor kan bli straffet av FA i ettertid etter klinsjen sju minutter før slutt av tirsdagens kamp mot Tottenham. Foto: EPA
RISIKERER STRAFF: Dommer Howard Webb så i likhet med Arsene Wenger ikke episoden, men både Nicklas Bendtner og Emmanuel Adebayor kan bli straffet av FA i ettertid etter klinsjen sju minutter før slutt av tirsdagens kamp mot Tottenham. Foto: EPA Vis mer

Da Cesc Fabregas skulle ta frispark sju minutter før slutt kranglet den hodesterke spissduoen om hvem skulle gå på første stolpe.

Bendtner skal ved et uhell ha tråkket Adebayor på hælen, noe togoleseren skal ha tatt opp i verste mening.

Bildene viser hvordan Adebayor stiller seg helt oppi ansiktet til Bendtner, og tilsynelatende gir ham en liten kakk med panna.

Ifølge Daily Mail måtte Adebayor holdes unna for å ikke konfrontere dansken på ny da dommeren blåste av kampen. Krangelen skal likevel ha fortsatt i spillertunnelen, før Adebayor ble hentet til dopingtest.

Pappa Bendtner klandrer Adebayor

Bendtners pappa legger all skyld på Adebayor.

- Det er synd at en stor spiller som Adebayor ikke tar med seg hodet på banen. Han var gal. Jeg er sikker på at Arsenal vil ta seg av ham og gi ham den korrekte straffen. Jeg forventer ikke at Nicklas blir straffet, ettersom han er helt uskyldig i denne saken, sier han ifølge Daily Mail.

Begge risikerer imidlertid straff fra FA etter den stygge episoden, som har bedt om å få oversendt videobilder.

image: - Jeg er bare kommet inn fordi du stinker

- Jeg har snakket med Nicklas, og han vet ikke hva som har skjedd, eller hva som provoserte det fram, fordi han ikke har gjort noe galt, sier pappa Bendtner.

Ekstrem selvtillit

Sønnen hans har imidlertid rykte på seg for å være i overkant breial.

Daily Mail skriver at dansken gjorde seg upopulær blant enkelte spillere i Birmingham, da han var på utlån der i fjor. Et bevis på den høye selvtilliten er utvilsomt at han datet datteren til manager Steve Bruce, ifølge The Independent.

Også i Arsenal skal han ha irritert lagkamerater med sin svært gode selvtillit.

Arsene Wenger skal imidlertid ha sansen for Bendtners enorme selvtillit, selv om trenerapparatet skal ha sine tvil om potensialet hans er godt nok for en klubb som Arsenal.

- 95 prosent av spillerne må overbevises om at de har kvaliteten til å nå helt til topps. De resterene fem prosentene oppsøker deg, og sier at de bør spille fordi de er blant de beste spillerne i verden, har Wenger uttalt.

Arsenal-spillerne fikk fri fra treningen i går, men  Wenger - som hevder han ikke så hva som skjedde - skal være innstilt på å samle kranglefantene før dagens trening.

Adebayor beklaget i går at han barket sammen med Bendtner.

- Vi har begge stor lidenskap for denne klubben, og noen ganger kan det gi gale utslag. Det var en feil, sa han.

<B>FIKK SEG EN PÅ NESA:</B> Nicklas Bendtner.
<B>HER VAR DE GODE VENNER:</B> Emmanuel Adebayor og Nicklas Bendtner jubler sammen etter at dansken har gitt Arsenal ledelsen mot Tottenham før jul.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media