- Jeg er bedre enn Knudsen i poker

Keeperne vet hvem som står, men de er hemmelighetsfulle.

POKERTRYNER: Jon Knudsen og Håkon Opdal har fått beskjed om hvem som vokter buret lørdag, men de får ikke lov til å si det til noen. Foto: ARNT E. FOLVIK
POKERTRYNER: Jon Knudsen og Håkon Opdal har fått beskjed om hvem som vokter buret lørdag, men de får ikke lov til å si det til noen. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

|||SKOPJE (Dagbladet.no): På dagens trening på nasjonalarenaen Filip 2 av Makedonia var det tre mann som stilte med pokerfjes.

For landslagskeeperne fikk allerede i går beskjed hvem som skal være Norges nummer 1 mot Makedonia i morgen. Men ingen fikk lov til å fortelle det.

Knudsen fornøyd
- Vi har fått beskjed om å si at dere får laget to timer før kampstart, sier en hemmelighetsfull Jon Knudsen til Dagbladet.

- For meg er det helt greit. Det er mye som kan skje før en kamp. Det er ikke vits i å gå ut med det. Så vi respekterer at trenerne vil ha det slik, sier Stabæk-keeperen.

- Er valget greit for deg?

- Jeg har ikke noe problemer med det valget, sier veteranen med en alvorlig mine.

- Er du god i poker?

- He-he. Jeg tenker poker nå i alle fall, sier han med et bredt smil.

Blid Jarstein
Bredt gliste også Rosenborg-keeper Rune Almenning Jarstein på pressemøte før trening.

- Jeg er helt klart bedre enn Knudsen i poker, ja, sier Jarstein.

- Jeg har bare spilt poker en gang. Og det var med Jarstein. Han er god i poker, bekrefter 34-år gamle Knudsen.

Og Rune Jarstein klarte også å holde maska da Dagbladet prøvde å lure keeperinfoen ut av ham.

- Vi holder det internt. Så får dere vite laget i morgen.

FORBEREDER SEG: De tre landslagskeeperne varmet opp sammen, men da treningen gikk mot slutten var det bare Rune A. Jarstein og Håkon Opdal som trente videre. Foto: ARNT E. FOLVIK
FORBEREDER SEG: De tre landslagskeeperne varmet opp sammen, men da treningen gikk mot slutten var det bare Rune A. Jarstein og Håkon Opdal som trente videre. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Tror dere det har noe å si for Makedonia?

- Vet ikke. Det er vanskelig å si, sier 24-åringen.

- Du smiler nå...?

- Jeg smiler. Jeg er glad, jeg.

- Har du en spesiell grunn til det?

- Nei, jeg er alltid glad jeg, sier Rune Almenning Jarstein til Dagbladet.

- Trenerne bestemmer. Vi må bare forholde oss til det, sier Håkon Opdal, som høyst sannsynlig må sitte på tribunen i morgen.

Trolig Knudsen
Ut i fra dagens lette treningsøkt var det umulig å se hvilket valg assistenttrener Ola By Rise og keepertrener Frode Grodås har tatt. Egil Drillo Olsen har tidligere gitt beskjed om at han bare blander seg opp i keepervalget om de to tidligere landslagskeeperne er uenige.

Men mye tyder på at Jon Knudsen får tilbake plassen han «mistet» til Jarstein før Tysklands-kampen i februar.

Da treningen var ferdig i dag, kjørte Frode Grodås ekstratrening med Håkon Opdal og Rune Almenning Jarstein mens Jon Knudsen gikk av banen. Og enda viktigere: På formasjonstreningen i går, som var lukket for pressen, var det Knudsen som sto bak forsvarsfireren som ble drillet.

Makedonias superstjerne Goran Pandev blir den største trusselen for nettopp den fireren i den helt avgjørende VM-kvalikkampen. Jon Knudsen har ennå ikke studert Lazio-spissen spesielt på video, men vet hva han er god for.

- Han er en god spiller. Og vi vet om hans styrker og svakheter. Han er en overraskende spiller. God skytter, skyter hurtig og kan gå forbi folk. Men han kan også være lat og litt primadonna, mener Knudsen.

FØRSTEVALGET: Det er trolig Jon Knudsen, som har vært mest stabil i Tippeligaen i år, som får jobben i morgen. Foto: ARNT E. FOLVIK
FØRSTEVALGET: Det er trolig Jon Knudsen, som har vært mest stabil i Tippeligaen i år, som får jobben i morgen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer