-  Jeg er bedre til å fly enn å hoppe

Roar Ljøkelsøy (29) er en bedre skiflyger enn hopper. I Kulm-VM neste helg vil mesteren fra 2004 forsvare tittelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): -  Der skal jeg fly fra alle. Jeg har mer å gå på, og gleder meg allerede til skiflygings-VM, sier Ljøkelsøy til Dagbladet etter gårsdagens tredjeplass både i hoppukeavslutningen og sammenlagt. Orkdalingen var 11 poeng bak vinneren Janne Ahonen.

-  Ned mot 210 meter

Da han vant skiflygings-VM i Planica for to år siden, hadde trønderen 222 meter som lengstehopp.

-  I Kulm blir det ikke så store lengder. Hopper jeg ned mot 210 meter i de fire omgangene, blir jeg mester. Sven Hannawald er den eneste som har greid å forsvare et gull i skiflygings-VM (mester i Vikersund 2000 og Harrachov 2002). Jeg satser på å bli den andre, sier Ljøkelsøy.

Han er født til å fly, har 230,5 meter som rekord og er klar for sitt femte skiflygings-VM siden debuten i Planica 1994. Det store gjennombruddet kom i Planica-VM 2004, da han både vant individuelt og tok laggull sammen med Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen og Tommy Ingebrigtsen.

-  I Kulm gir jeg alt jeg kan for å forsvare de seirene. Hoppuka har vært en opptur med andreplass i Oberstdorf, femteplasser i Garmisch og Innsbruck og tredjeplass i går. Jeg er bedre til å fly enn å hoppe, og er klar for en plass helt på toppen, sier Ljøkelsøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer