MÅ VINNE MER BORTE: Manchester City-manager Manuel Pellegrini etterlyser lagets borteform. Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
MÅ VINNE MER BORTE: Manchester City-manager Manuel Pellegrini etterlyser lagets borteform. Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

- Jeg er bekymret for borteformen. Vi mister for mange poeng

Pellegrini advarer City-spillerne.

Manchester City må skjerpe seg på bortebane hvis de skal kunne kjempe om seriegull, mener manager Manuel Pellegrini.

City har vist svak borteform i første del av sesongen og kun tatt 4 av 18 mulige poeng. På hjemmebane er det blitt full pott i de fem første kampene.

- Jeg er bekymret for borteformen. Vi mister for mange poeng. Hvis du ikke vinner på bortebane, er det vanskelig å kjempe om Premier League-tittelen, sier Pellegrini.

Sjokktap Søndag gikk seriemesteren fra 2012 på et overraskende nederlag mot Sunderland. En scoring av Phil Bardsley sørget for at Sunderland, som ligger nest sist på tabellen, vant 1-0.

- Selv om vi tapte for Sunderland, spilte vi ikke dårlig som lag. Vi hadde ballen mye og skapte mange sjanser. Jeg tror Sunderland hadde én sjanse og scoret på den. Jeg kan ikke tro at vi tapte, men slik er fotballen, sa chileneren.

Etter elleve serierunder ligger Manchester City helt nede på åttendeplass. Avstanden opp til serieleder Arsenal er på seks poeng.

Stolt Poyet Gus Poyet ble i oktober hentet inn som ny Sunderland-manager. Han erstattet Paulo Di Canio, som fikk sparken noen uker tidligere etter en svak sesongstart med ett poeng på fem kamper.

Under Poyets ledelse har Sunderland vunnet tre av fire kamper (to i serien og én i ligacupen).

- Den første seieren min som hovedtrener her, kom mot Newcastle, og jeg vet hva den betydde for fansen. Men når du ser på kvaliteten på motstanderen vår og på spillerne av verdensklasse som er i Manchester City, så må dette være den største seieren i trenerkarrieren min, sier Poyet.

(NTB)