- Jeg er best i Premier League

Drogba er ikke beskjeden. Er du enig?

(Dagbladet.no): Didier Drogba har hatt en fabelaktig høst for Chelsea. Så langt har det blitt 17 scoringer på den kraftfulle spissen fra Elfenbenskysten

At nyinnkjøpte Andrej Sjevtsjenko har framstått som en flopp, skyldes ikke bare at ukraineren har hatt det tøft. Han har også havnet i skyggen av spissmakkeren.

Drogba er da heller ikke typen som er verken falskt eller kledelig beskjeden. Etter halvspilt Premier League har han allerede utnevnt seg selv til sesongens beste spiller.

- Avstemningene er ikke opp til meg. Men om jeg ikke vinner prisen som den beste spilleren i Premier League, vil det være en stor skuffelse, sier han til News of The World.

Kanskje verdens beste?

Drogba innser at det er en sterk påstand, men mener han har belegg for den.

- Dette er ikke inbilskhet, men realisme. Jeg mener at jeg i dag er best i ligaen, sier han.

Han mener han aldri har opplevd maken til medgang som han gjør nå, og nyter det til fulle. Og han avviser ikke fullstendig at han er best også utenfor de britiske balløyene.

DRØMMETREFF: Didier Drogba scorer det fantastiske vinnermålet mot Everton forrige helg. Nå mener han at han er best i Premier League. Foto: Reuters/Scanpix
DRØMMETREFF: Didier Drogba scorer det fantastiske vinnermålet mot Everton forrige helg. Nå mener han at han er best i Premier League. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Nummer én i verden? Det har jeg ikke sagt, men det er mulig, mener Didier Drogba.

- Ingen er uunnværlig

I rettferdighetens navn framstår Drogba litt mindre breial i andre svar i samme intervju. Han har ikke glemt at han driver lagidrett.

- Chelsea er den beste klubben i verden, og jeg er bare en del av laget. Jeg tror ikke at noen spiller er uunnværlig, sier han og inkluderer altså seg selv.

Han sier også at han ikke ønsker å framstå som «Chelseas frelser» etter målene mot Everton og Newcastle.

- Vi er et lag, og alle spillerne jobber for seieren. Jeg er spiss, og derfor havner jeg kanskje mer i avisa, sier Drogba.

Evnen til av og til å snakke før han tenker alt for mye hjelper nok også litt på pressedekningen.

• Din mening: Hvem er Premier Leagues beste spiller?

GULLGUTT: Drogba fikk fredag et gyllent bevis på at han var første spiller til å runde 10 Premier League-mål denne sesongen. I tillegg har han scoret sju mål i cuper denne høsten.