Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er best i verden

TONALE (Dagbladet): Tor Bruserud (26) var en middelmådig halfpipeproff da han i 1996 testet boardercross for første gang. Nå er han verdens beste kappkjører på snøbrett - mener han sjøl. I dagens VM-finale skal han bevise at det stemmer.

Har du aldri stått på snowboard, har du neppe hørt om Tor Bruserud. I dag har han sjansen til å kopiere Daniel Franck, vinne Norges andre VM-gull i VM og bli historisk. Tor Bruserud er blant favorittene når det første VM-gullet i boardercross - den yngste disiplinen i snowboarding - skal deles ut i dag.

- Ja, jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er verdens beste, sier Tor Bruserud.

Han dokumenterer det svart på hvitt. I fjor tok han sammenlagtseieren i v-cupen. Per i dag er han nummer én på ISF-rankingen.

Psykisk sterk

Men tro ikke at Bruserud er en sjølgod og overkul type. Tvert imot - han går å være en type som tenker før han snakker, en boardercrossens svar på Terje Håkonsen.

- Jeg er blitt litt eldre. Da blir man gjerne den litt stille typen som går for seg sjøl og smiler, sier han.

- Hva er styrken din i bakken?

- Psyken når vi kjører seks sammen i heat. Boardercross går ut på å holde hodet kaldt. Ikke stresse og få panikk når man ligger midt i ei klynge.

- Jeg er aldri best når vi kjører aleine på tid i kvaliken, sier han.

Kjører mot sjefen

Bruserud vant ikke kvaliken i går heller. På langt nær. Han ble bare nummer 22, men kjørte tidlig på nysnøen før sola kom og gjorde løypa raskere. Shaun Palmer fra USA kjørte seint og vant kvaliken.

Palmer er ingen hvem som helst. Han er medeier i brettfabrikken Palmer, er mangemillionær og kjører i hjelm belagt med ekte gull. I tillegg konkurrerer han - og vinner - på toppnivå i mountainbike og motorcross. Da han vant X-games i USA nylig stilte Palmer i gulldress på premieutdelinga. Mora hans spradet rundt i kåpe med teksten «PALS MAM».

- Sier Tor at han er verdens beste? Yeah, og hvilket brett kjører han på? spør Palmer.

Helt riktig - Tor kjører på Palmer-brett. Han blir altså sponset av sin verste konkurrent.

Nervekrig

- Shaun har rett til å tro han er noe. Den amerikanske avisa USA Today har kåret ham til verdens største atlet. Det er ikke småtteri, sier Bruserud.

- Palmer er millionær i dollar. Hvor mye tjener du?

- Jeg har så jeg klarer meg, men ikke noe mer. Håper det blir litt bedre nå.

For dette har Tor fått med seg:

- Shaun har ikke med seg gulldressen hit til Italia. Det tar jeg som et tegn på at han har nerver.

<B>MOT HIMMELEN:</B> Tor Bruserud kan vinne VM-gull i Boardercross i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media