- Jeg er best, nest best og tredje best i verden

Ronaldo vil tapetsere pallen.

(Dagbladet.no): Du skal ha fantastiske resultater å vise til - eller i det minste usedvanlig lyst glimt i øyet - for å slippe unna med å utrope deg selv til verdens beste.

Cristiano Ronaldo har begge deler, og nøyer seg ikke med å gi seg selv førsteplassen i et intervju med en brasiliansk avis. Han tapetserer hele pallen.

- Jeg er best, nest best og tredje best i verden, gliser United-vingen som gjerne opererer i gråsonen mellom befriende frittalende og kvalmende arrogant.

- Andre kandidater

Han har ikke helt glemt at det også finnes andre gode spillere på denne planeten:

- Det er andre gode kandidater, som Kaka, Messi og Torres, innrømmer Ronaldo ifølge blant annet Daily Telegraph og Daily Mail.

Men Ronaldo mener - i likhet med de fleste eksperter verden over - at han har levert det som skal til for å vinne Fifas kåring av årets spiller.

- Jeg har gjort alt som skal til for å vinne, og jeg kommer til å gjøre mer. Målet mitt er å vinne alt som ligger foran meg, siteres Ronaldo på via engelske aviser.

- I ÅR BLIR DET MEG! Cristiano Ronaldo sammen med fjorårets vinner av Fifas årets spiller, brasilianske Kaka. Ronaldo ble nummer tre i fjor. I år regner han med å vinne. Foto: Fabrice Coffrini, AFP/Scanpix
- I ÅR BLIR DET MEG! Cristiano Ronaldo sammen med fjorårets vinner av Fifas årets spiller, brasilianske Kaka. Ronaldo ble nummer tre i fjor. I år regner han med å vinne. Foto: Fabrice Coffrini, AFP/Scanpix Vis mer

- Klar for trakassering

I dag reiser Ronaldo og resten av det portugisiske landslaget til Brasil for å spille vennskapskamp i Brasilia i morgen.

Blant alle rare ting Ronaldo måtte svare på før reisen, var om han fryktet innpåslitne brasilianske damer. Foran kampen mot Sverige nylig, ble det gjort et nummer ut av at Ronaldos svake punkt er pene kvinner.

Hovedpersonen er slett ikke bekymret for sambadamene. Tvert imot:

- Åh, jeg er klar for trakassering. Jeg er vant til det fra Europa, og det er det samme her, sier han.

- Jeg er best, nest best og tredje best i verden
KOM MED DEM: Cristiano Ronaldo sier han er klar for å trakasseres av brasilianske kvinner.