- Jeg er best på bortebane

Det sier Nordtveit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BAKU (Dagbladet): Det regnes som en utpreget fordel å ha hjemmebane i en fotballkamp. Tendensen er like klar som den er vrien å forklare, og i 2008 lagde de norske komikerne Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen innslaget «Den vanskelige bortekampen» hvor de på sitt vis forsøkte å sette lys på problemet.

• Se NRK-klippet i denne episoden av «Uti vår hage» (ekstern lenke)

Sånn sett er Håvard Nordtveit en ensom svale: Han synes det er best å spille borte, og i morgen får han sjansen mot Aserbajdsjan.

- Vi kan ikke så mye om Aserbajdsjan. Men det er en bortekamp, da kan du slippe deg mer løs, slappe av litt mer, og utnytte det du er god på. Det tror jeg kan bli en fordel for oss, sier han.

- Hjemmelaget mer presset - Hva er forskjellen på borte- og hjemmekamp?

- Vi har fått god støtte hjemme i høst, og det gir oss en trygghet. Men på bortebane er det mer avslappet, for det er ikke så mange nordmenn som kommer. Det er litt det samme i Bundesliga, synes jeg: Når du spiller borte, så er det de andre som har det ekstra presset, fordi de må prestere litt bedre foran sine egne. Det kan vi snu til vår fordel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer