Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er best på bortebane

Det sier Nordtveit.

BAKU (Dagbladet): Det regnes som en utpreget fordel å ha hjemmebane i en fotballkamp. Tendensen er like klar som den er vrien å forklare, og i 2008 lagde de norske komikerne Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen innslaget «Den vanskelige bortekampen» hvor de på sitt vis forsøkte å sette lys på problemet.

• Se NRK-klippet i denne episoden av «Uti vår hage» (ekstern lenke)

Sånn sett er Håvard Nordtveit en ensom svale: Han synes det er best å spille borte, og i morgen får han sjansen mot Aserbajdsjan.

- Vi kan ikke så mye om Aserbajdsjan. Men det er en bortekamp, da kan du slippe deg mer løs, slappe av litt mer, og utnytte det du er god på. Det tror jeg kan bli en fordel for oss, sier han.

- Hjemmelaget mer presset - Hva er forskjellen på borte- og hjemmekamp?

- Vi har fått god støtte hjemme i høst, og det gir oss en trygghet. Men på bortebane er det mer avslappet, for det er ikke så mange nordmenn som kommer. Det er litt det samme i Bundesliga, synes jeg: Når du spiller borte, så er det de andre som har det ekstra presset, fordi de må prestere litt bedre foran sine egne. Det kan vi snu til vår fordel.

- Du trives best borte?

- Ja, jeg tror at jeg har spilt mine beste kamper for klubblaget på bortebane. Det er det ikke noen tvil om, sier Borussia Mönchengladbach-spilleren til Dagbladet.

Slipper å se avisene - Det er selvsagt gode prestasjoner som ligger bak når du slår Köln 5-1 på hjemmebane også, men det er noe spesielt når du spiller på bortebane: Du er litt mer avslappet. Jeg kan ikke forklare det, det kan ha med omgivelsene å gjøre. Når du er hjemme i Norge, ser du avisene ligge overalt, men det gjør du ikke i Aserbajdsjan. Det kan absolutt være en fordel for oss, mener landslagsstopperen.

- I tillegg: Desto lenger vi klarer å holde nullen, desto mer stresset blir hjemmelaget. Det så vi mot Estland også, da de fikk 1-0 på Ulleaal, la de seg bakpå. De er på bortebane, og de vet det er et godt resultat for dem. Hadde det vært motsatt ville det blitt et helt annet kampbilde.

• Aserbajdsjan-Norge har avspark klokka 18.00 søndag kveld. Kampen vises på Max.

I BAKU: Håvard Nordtveit er på lang kvalik-reise - og trives med det.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
I BAKU: Håvard Nordtveit er på lang kvalik-reise - og trives med det. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media