Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er best trent av samtlige som står på startstreken i Falun

Johnsrud Sundby drømmer om individuelt gull.

(Dagbladet): Lørdag måtte Martin Johnsrud Sundby bryte tremila med skibytte under NM på Røros.

Det fikk et av Norges sterkeste gullkort for Falun-VM til å uttrykke bekymring for at kroppen ikke fungerte som den skulle. Søndag gikk 30-åringen fra Røa opp fra 54. til 23. plass på stafetten, men synes ikke det var stort bedre enn dagen før.

Ikke så bekymra lenger I dag møtte Johnsrud Sundby pressen i Holmenkollen, for å prøve å forklare hva som gikk galt i helga.

- Jeg har ligget sånn halvpanisk på sofaen og panikkhvilt, spøkte Martin Johnsrud Sundby da han starta på forklaringa rundt NM og egen form.

- Neida, fra spøk til alvor. Jeg har måttet gjøre noen justeringer i forhold til treninga. Jeg har fått hvilt mer. Med et sånt NM, der alt går i dass, gjør at man må se ting litt på en ny måte, forklarer Johnsrud Sundby.

På pressekonferansen fortalte 30-åringen at den bekymringa han hadde rundt egen form i helga, slapp taket relativt fort.

- Bekymring går opp og ned. Jeg var bekymra i 2,5 time etter løpet lørdag, før jeg fant ut at det ikke var noen vits i å være så bekymra, så nå er jeg ikke så bekymra. Så fort jeg går energi i beina igjen, så er jeg nok der, beroliger langrennsløperen.

Best trent Martin Johnsrud Sundby har ikke noe individuelt gull fra VM. På spørsmål fra en svensk journalist på hvorfor han skal kunne greie det nettopp i år, svarte 30-åringen kjapt.

BRØT: Martin Johnsrud Sundby brøt lørdag tremila med skibytte - kort tid før VM i Falun. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BRØT: Martin Johnsrud Sundby brøt lørdag tremila med skibytte - kort tid før VM i Falun. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er best trent av samtlige som står på startstreken i Falun.

Men Røa-løperen avviser at han må ta individuelt gull for at mesterskapet skal ha vært vellykka.

- Jeg må ikke nødvendigvis stikke av med et individuelt gull for å bli fornøyd, men det er drømmen. Samtlige som stiller til start drømmer om det samme, så å si at man ikke er fornøyd uten et gull er arrogant, understreker verdenscuplederen - som anser femmila som sin sterkeste distanse.