- Jeg er best!

Magnus Moan slår på stortromma etter kombinerthopprennet. Langrennet direkte kl. 11

SAPPORO (Dagbladet.no): - Nå er jeg utrolig godt fornøyd, sier Magnus Moan idet han kommer ut av bakken. Hans beste hopp siden han ankom VM-byen er et faktum, og plutselig er han med i gullkampen i sprinten.

I hvert fall slik han ser det.

For med 47 sekunder opp til tyske Björn Kircheisen blir det vanskelig å kapre den edleste medaljen. Uten at Moan bekymrer seg for det nå.

- Han har det tøffere han som skal gå foran. Han har tre kjappe karer bak seg i sporet, sier Magnus og sikter til toget av kombinertsportens aller raskeste langrennsløpere som går i flokk bak Kircheisen.

Moan, Hannu Manninen, og Ronny Ackermann går alle ut samtidig, og med seg får de franske Lamy Chapuis og Petter Tande. Trioen kan fort spise mange sekunder om enten skiene eller dagen til Kircheisen ikke er på topp.

Sprintlangrennet går i Sapporo Dome, og for de som husker oppløpet på gårsdagens norske sprintparademarsj er oppløpet om lag 500 meter og paddeflatt. Skulle det bli spurtoppgjør om gullet er Moan i hvert fall ikke i tvil om hvordan hans sjanser er på flat mark.

- Jeg er best, sier han skråsikkert.

Den åpenbare lettelsen og offensive holdningen har en forklaring. Til tross for en god sesong har Moan slitt med å få det til å stemme i hoppbakken i forkant av VM. Når han da presterer sitt beste hopp i konkurransen sitter smilet løsere enn det har gjort de siste dagene.

OFFENSIV: Magnus Moan er proppfull av sjøltillit foran langrennsdelen av kombinertsprinten. Bildet er fra Seefeld i januar. Foto: AP/Scanpix
OFFENSIV: Magnus Moan er proppfull av sjøltillit foran langrennsdelen av kombinertsprinten. Bildet er fra Seefeld i januar. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Jeg har hatt masse tanker i hodet, og jeg må innrømme at jeg har vært frustrert over ikke å få til hoppinga. Men jeg får det til i konkurranse igjen, og jeg er stolt av meg selv nå, sier en sprudlende Moan.

Følg langrennsdelen av kombinertsprinten direkte på Dagbladet.no klokka 11!