- Jeg er bitter og forbanna

HEERENVEEN (Dagbladet): - Ard Schenk har skylda for at jeg ikke startet på 1500 meter. Det var han som bestemte at jeg skulle gå i gruppe B etter å ha misbrukt sin makt og tolket regelverket så firkantet som overhodet mulig, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

Jeg er bitter og forbanna, for nå har Schenk tatt fra meg muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt. Sånne folk må ikke få styre skøytesporten, sier Ådne Søndrål.

I stedet for å starte i B-gruppa, gikk Ådne et testløp etter stevneslutt. Med flying start gikk han kontrollert på 1,48,7 - uten å koble inn turboen. Han reiste seg også opp skled de siste 20 metrene over målstreken. Testløpet var en ren maktdemonstrasjon. Isen var mye dårligere enn under hovedløpet. Ådne hadde en elendig oppladning etter å ha ligget våken og irritert seg mesteparten av natta før. Han gikk også alene og tok ikke i mer enn på ei vanlig tempoøkt.

Og best av alt: Han kjente ikke noe til strekken i låret.

- Legg til ett sekund for starten og trekk fra noen tideler fordi jeg av samme grunn ikke får med farta inn. Det gir ei reell sluttid i nærheten av 1,49. Det viser at Ard Schenk har dummet seg ut, mener Ådne.

Hallingdølen er vanligvis en meget sindig person som ikke lar seg provosere. Men i går var han mer forbanna enn jeg noen gang har sett ham. Årsaken var den tidligere skøytekongen fra Nederland.

- Jeg er sjelden langsint, men for Ard Schenk skal jeg gjøre et unntak, sier Ådne.

Da Schenk og Søndrål møttes i skøytehallen i går, var stemningen mildest talt trykket. Schenk prøvde så godt han kunne å forklare at han bare har fulgt reglene. De argumentene gikk ikke hjem hos nordmannen. Møtet endte uten forsoning.

- Jeg har vunnet verdenscupen de to siste sesongene og Schenk vet godt at jeg hadde wild card til gårsdagens løp. Så henviser han i stedet til en sovende paragraf som sier at skøyteforbundet må si ifra at vi ønsker å benytte.

- Ifølge loven har ikke Schenk gjort noe galt, men han kunne praktisert reglene som de gjør andre steder i verden. Jeg var påmeldt til stevnet og han må da skjønne at jeg ikke her i Heerenveen for å gå i gruppe B, sier Ådne.