Jeg er bitter

Erik Brakstad (49) vil fortsatt elske klubben han har vært medlem i siden han var åtte år - til tross for at han nå får sparken som hovedtrener i Molde.

- Jeg er bitter for måten dette har skjedd på, for det er trist at det ender slik, sa en svært åpen Erik Brakstad til Dagbladet i går kveld.

Gjennom sin advokat Aasmund Sandland krever han millionerstatning får å gå ut av fire-års kontrakten han har med Molde Fotballklubb.

Følelsene holdes utenfor forhandlingsbordet.

- Jeg ønsker det jeg har krav på. Verken mer eller mindre, sier Brakstad - som allerede har takket nei til en annen rolle i klubben.

Sår kan leges

Han innrømmer at det føles tungt å være i konflikt med klubben «sin».

- Molde vil alltid være klubben min. Derfor håper jeg at sårene som nå vil komme kan leges. Det vil være trist hvis vi blir sittende igjen med brente bruer. Som tippeligatrener må man være forberedt på slikt, men likevel hadde jeg ikke ventet dette.

- Det føles urettferdig, sier Brakstad.

Stolt

Han ønsker å fortsette som trener - og håper at denne saken ikke ødelegger for mye.

- Treneryrket er interessant, og jeg er stolt over at jeg har ført Molde til to seriesølv og Champions League-deltakelse. Årets sesong så også bra ut lenge:

- Vi var med og kjempet om sølvet til to serierunder før slutt - og mistet retten til å spille semifinale selv om vi vant kvartfinalen. Uten Starts protest kunne vi kanskje vært i cupfinalen og alt ville sett annerledes ut, oppsummerer Brakstad.

Så små marginer er det i toppfotballen.