Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er blitt tøffere

Kanarifansen fikk en ny helt på søndag: 22 år gamle Sveinung Fjeldstad. Gjøvik-gutten scoret begge målene da Lillestrøm sendte Vålerenga poengløse hjem til hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var helt topp - og da jeg først skulle slå til var det ekstra moro at det skjedde mot Vålerenga, sier Fjeldstad til Dagbladet.

Den tidligere Raufoss-spilleren debuterte i LSK-trøya mot Skeid 22. august i fjor. Lillestrøm-karrieren var bare 10 minutter gammel da han scoret sitt første mål. Han måtte vente mer enn ett år før det ble Tippeliga-mål igjen. Fjeldstad scoret like godt begge målene da LSK slo Vålerenga 2- 1.

22-åringen skjøt inn 1- 0 etter fem minutter. 2- 1 stanget han i nettet ni minutter ut i andre omgang.

- Utrolig deilig, sier Fjeldstad om dagen derpå.

Han har alltid vært en målscorer. Som 15-åring scoret han 49 mål på 48 kamper for Gjøvik/Lyn.

Den 193 centimeter lange Lillestrøm-spilleren har sin styrke i fysikken. Trenerne har likevel etterlyst mer tøffhet hos unge Fjeldstad. Sjøl mener han at han er på vei.

- Jeg har blitt tøffere. Det tar tid å tilpasse seg Tippeligaen.

Det har blitt mange innhopp på Fjeldstad denne sesongen. Bare et fåtall av kampene har han spilt fra start. Og som regel har han blitt brukt i en kantrolle.

- Jeg har alltid vært spiss, og det er der jeg trives best, sier Fjeldstad. På spissplassen konkurrerer han først og fremst med Magnus Powell og Arild Sundgot.

Fjeldstad er et nytt eksempel på at Lillestrøm lykkes med å utvikle talenter.

- De er veldig flinke her. Lillestrøm er et godt sted å være for unge spillere, skryter Fjeldstad.